Extra aandacht voor criminaliteit op vakantieparken in Noord-Holland

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Meld Misdaad Anoniem roept mensen op vakantieparken op om verdachte signalen te melden. Vakantieparken zijn namelijk erg populair bij criminelen, omdat ze daar goed in anonimiteit kunnen verblijven. Gasten worden gevraagd te letten op bijvoorbeeld gordijnen die 24 uur per dag icht zijn of gekke activiteiten ’s nachts. Dit meldt NH Nieuws. 

Meld Misdaad Anoniem doet deze oproep in samenwerking met de provincie Noord-Holland. Doordat vakantieparken het tijdens de coronajaren leeg hebben gestaan, is de kans op verloedering vergroot. Criminelen kunnen het interessant vinden om vanuit daar hun activiteiten te regelen. “En dat is heel gevaarlijk. In deze campagne willen we de recreatiesector alert maken op de signalen.”

Afwijkend gedrag

De vraag is niet om te letten op harde muziek en daar meldingen te van maken, maar uit te kijken voor écht ongewone dingen. Het snel in- en uitladen van auto’s kan wijzen op criminele activiteiten, net als afwijkende chemische of anijsachtige geuren. Dat kan volgens Misdaad Anoniem Duiden op drugs.

Door: Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky