Rotterdammer opent eerste koffiehotel ter wereld

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In de zomer moet het allereerste koffiehotel ter wereld worden geopent in Rotterdam. Paul Sharo, de man achter Man Met Bril Koffie hoopt tegen die tijd zijn nieuwe concept werkelijkheid te kunnen maken. Dit meldt Hospitality Management. 

Het koffiehotel met 20 kamers en studio’s gaan tellen en komt aan de Linker Rottekade in Crooswijk. In het hotel moeten allerlei aspecten die verbonden zijn aan koffie samenkomen. Zo komt er een branderij, een koffiebar, vergaderruimtes, sportmogelijkheden, een restaurant en een zonnig terras. De kamers zullen naast de reguliere verhuur, ook worden gebruikt om de beste barista's en branders naar het koffiehotel te halen waar zij tijdelijk kunnen wonen en kennis kunnen uitwisselen. 

De ontwikkeling van het hotel wordt bekostigd door eigen middelen en financiërs, maar daarmee komt Sharo nog net niet helemaal rond. Daarom wordt er een crowdfunding opgestart. Investeren en ‘founder’ worden kan al vanaf €5,- en dan krijg je ook nog het eerste bakje koffie in het hotel gratis. Voor iedereen die meer inlegt zijn er bijpassende beloningen bedacht, boven op de rente van 3% die je op het geleende bedrag terugkrijgt. Het doel voor de crowdfunding ligt op vijf ton. 

Door: Nationale Recreatiegids