Gemeente Leiden tegen komst recreatiepark Vlietland

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Plannen om gedeeltes van de Vlietzone nabij Leiden te privatiseren zijn afgewezen door de gemeente. Het college van B&W reageerde onlangs op kritische vragen rondom de verdere ontwikkeling van dit recreatiecomplex. Dit meldt Sleutelstad.  

Uitbreiding 

Ten noorden van Vlietland zijn er al geruime tijd plannen voor een uitbreiding van 222 nieuwe accommodaties voor recreatie. De grond waarop deze woningen gebouwd worden is onderdeel van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Toch riepen de plannen veel weerstand op vanuit de aangrenzende gemeenten Voorschoten en Leiden.

Druk 

Hoewel de plannen er al langer dan vandaag liggen hebben sommige gemeenteraadsleden uit Leiden kritische noten geplaatst bij de meerwaarde van de bouwplannen. Met de komst van het recreatiepark kan de omgeving flink onder druk komen te staan. Recreatieparken leveren doorgaans overlast en afval op voor vaste bewoners, of zij nou vogels of mensen zijn.

De ontwikkelingen worden door de Leidse gemeenteraad op de voet gevolgd. Zij hopen nog steeds op aanpassingen van het bestemmingsplan.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Frans Wiersma