Populariteit camper zorgt voor lange wachttijden bij aanschaf

Steeds meer mensen willen sinds de coronapandemie een eigen camper. Ondanks de hoge aanschafprijs van tussen de 60.000 en 150.000 euro lijken nieuwe geregistreerde campers alleen maar toe te nemen in 2022. Dit meldt Welingelichte Kringen. 

Vraag

In 2,5 jaar tijd is het aantal campers in Nederland hard gegroeid met zo’n 30%. Bovag berekende dat er op 1 juli 2022 ongeveer 167.471 campers in Nederland zijn geregistreerd. Dat zijn een krappe 40.000 meer dan in januari 2020. Toch kunnen camperproducenten maar moeilijk aan de vraag voldoen. Voor een nieuwe camper staat zelfs een wachttijd van minstens een jaar.

Onderdelen 

Voor vakantiegangers die maar een week of twee willen reizen is het beter om een camper te huren. Pas bij lange reizen en intens gebruik kan een consument beter een camper kopen. Het komt vooral door leveringsproblemen bij autoproducenten dat het zo lang duurt voordat men een camper kan krijgen. Al sinds de coronapandemie zijn veel toeleveringsketens verstoord waardoor onderdelen maar moeizaam op de juiste plek kunnen komen.

Door: Nationale Recreatiegids