Bezitters vakantiehuizen verengingen zich tegen forensenbelasting

Eigenaren van vakantiewoningen zijn in een conflict beland met de gemeente Sluis. Zij verzetten zich tegen de stijging van de forensenbelasting. Die is gestegen naar het niveau van Schouwen-Duiveland en Veere. Dit meldt de Provinciaalse Zeeuwse Courant. 

Federis

Het college van burgemeester en wethouders was ervan overtuigd dat huizenbezitters meer moesten bijdragen aan de gemeentelijke uitgaven voor recreatie. Er zijn enkele gaten in de begroting die gedicht kunnen worden door extra belastinggelden. De Federatie van Eigenarenverenigingen van Recreatiewoningen in de gemeente Sluis (Federis) is het oneens met de manier waarop de fondsen worden geworven.

Forensenbelasting 

Forensenbelasting wordt opgelegd wanneer eigenaren niet in een gemeente wonen maar er wel minstens 90 dagen per jaar verblijven. In drie stappen stijgt de aangekondigde belasting met 118 procent, wat neerkomt op een jaarlijks gemiddelde van 650 euro. Toen de gemeente Sluis een overschot van 2,7 miljoen euro aankondigde ging er volgens Federis een belletje rinkelen. Zij zijn van mening dat de belasting onnodig was met zo’n fors overschot.

De partij hoopt constructief in gesprek te kunnen gaan met de betrokken partijen. Zo hoopt Federis om samen met de gemeente tot een oplossing te komen. Vorig jaar werd ook al een brief naar de gemeente gezonden maar daarop kwam geen reactie.

Door: Nationale Recreatiegds