Duits vliegveld wint steeds meer Nederlandse passagiers

Airport Weeze ligt net over de Duitse grens. Omdat veel vliegvelden in Nederland kampen met oplopende personeelstekorten en lange wachtrijen zoeken passagiers naar alternatieven. Airport Weeze is in dit gat gesprongen en ziet een stijging van het aantal Nederlanders. Dit meldt Travelpro. 

Wachttijden

De luchthaven telde zo’n 178.000 passagiers deze vakantieperiode. Dit is bijna op een vergelijkbaar niveau als in 2019, toen er zo’n 192.000 passagiers naar Airport Weeze kwamen. Wekelijks vertrekken hier zo’n 80 vliegtuigen naar 29 bestemmingen. Dankzij de drukte is er een permanent hoge bezettingsgraad. Het team waarmee het Duitse vliegveld werkt is relatief loyaal en ontbrekende hulpkrachten komen weinig voor. Passagiers kunnen zich ten minste twee uur van tevoren nog melden, een stuk korter dan de vier uur die bij Schiphol wordt gevraagd.

Vakanties

Regionale luchthaven lijken steeds meer de klappen op te vangen van de grote internationale vliegvelden. Groningen Airport Eelde deelde vergelijkbare berichten over minder belaste vluchten. Toch blijft het ook op de kleinere luchthavens druk. De komende weken zullen de schoolvakanties nog een aanwijsbaar effect hebben op de beschikbaarheid van vluchten en de lengte van de wachtrijen.

Door: Nationale Recreatiegids