Normal_fzvejdzwqaafkff

Ruim 300 mensen zijn gisteren geëvacueerd toen er een flinke duinbrand uitbrak naast een vakantiepark in het Zeeuwse natuurgebied Brouwersdam. De brandweer heeft uren staan blussen en het vuur is zo langzamerhand onder controle. Dit meldt de NOS. 

Droogte

Volgens de hulpdiensten ontstond het vuur rond 16:00. De aanhoudende droogte van de afgelopen jaren is de grootste boosdoener. Veel natuurgebieden in Europa worden steeds vatbaarder voor branden die zich gemakkelijk verspreiden over het land. Eventjes leek het alsof de nabijgelegen vakantiewoningen in gevaar waren. Inmiddels kunnen de verblijvende gasten weer terecht in het park.

Blusheli

Bij het blussen is een blushelikopter van Defensie ingezet. Gespecialiseerde brandweereenheden uit Twente hebben vervolgens de resterende vuren uitgeblust. De stevige wind was volgens de hulpdiensten een grote uitdaging. Het vuur werd hierdoor telkens opnieuw aangewakkerd. De oude tramwagons van Museum R.T.M. kwamen hierdoor mogelijk in de problemen. De brandweer had daarom een positie ingenomen bij een loods van het museum en kon zo het vuur tegenhouden.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: DHC Luchtmacht, Twitter