Recreatiepark 't Zand bouwt uit met gloednieuw horecapaviljoen

Waterplas ’t Zand te Alpen krijgt een gloednieuwe uitbreiding. Naast een nieuw horecapaviljoen komen er nieuwe standplaatsen en een receptie. De plannen liggen er al meer dan vijftien jaar maar lijken toch weer te zijn opgepakt. Dit meldt het Brabants Dagblad.  

Aanschaf

De familie Van Loon bestaat al meer dan 600 jaar. Tijdens de Gouden Eeuw werden ze rijk van lucratieve VOC-expedities en slimme bankierszaken, tegenwoordig investeert de familie in recreatieparken. In 2019 kochten zij 19 hectare aan grond van de gemeente Alphen-Chaam. Dit is de plek waar een nieuwe horecazaak met recreatieruimte wordt gebouwd. Tevens komen er overnachtingsplekken, een speeltuin en nieuwe parkeerplaatsen.

Verbouwing

Naar verwachting start de bouw van de uitbreiding in maart 2023. Het pand moet uitkijken op de waterplas. De architect van het nieuwe complex probeerde het zoveel mogelijk te laten opgaan in de natuurlijke omgeving. Via een pleintje wordt het horecapaviljoen verbonden met de nieuwe receptie en recreatieruimte.

Het wordt de bedoeling om de nieuwe faciliteiten open te stellen voor de gasten van het recreatiepark. Grote feesten en partijen worden actief vermeden. Gasten van buitenaf zijn altijd welkom voor een hapje of een drankje maar de plannen zijn niet gericht op uitgebreide evenementen zoals festivals.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Recreatiepark ’t Zand