Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ruim 60 procent van de Nederlanders mijdt sociale media op vakantie

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ruim 60 procent van de Nederlanders mijdt sociale media op vakantie
Op vakantie zonder mobiele telefoon? Nederlanders kunnen het zich haast niet inbeelden. Toch blijkt uit onderzoek van Interhome dat de Nederlander op vakantie zo min mogelijk op zijn of haar mobiele telefoon wil zitten. En het blijft niet bij goede voornemens. Ruim 60 procent geeft aan tijdens vakantie minder online actief te zijn. En hoe zit het met de invloed van sociale media op hun reisgedrag? En wat met reviews? Interhome toont hieronder de resultaten van het grootschalige onderzoek. Dat meldt ANP Expert Support.

Met alle stories en Instagram posts die de laatste tijd voorbij komen, zou men denken dat de mobiele telefoon vastplakt aan de handen van vakantiegangers. Toch wilt meer dan de helft van de Nederlanders de schermtijd van hun telefoon zo laag mogelijk houden tijdens de vakantie, en vooral wat betreft sociale media. Opvallend: bij jongeren is dat zelfs 60 procent. Aan het eind van de vakantie geeft ruim 60 procent van alle respondenten aan wel degelijk minder tijd te hebben gespendeerd op hun mobiele telefoon. Dat blijkt uit onderzoek van Interhome onder een representatieve groep vakantiegangers, mannen en vrouwen van 18 t/m 70 jaar met liefde voor reizen. Hoe zit het voor de rest met het online gedrag van de Nederlander voor en op de vakantie? De meest interessante resultaten worden hieronder opgesomd.

Reviews zijn belangrijk

Een accommodatie kiezen gebeurt op basis van reviews. Zo’n 35 procent noemt positieve reviews of online scores van een accommodatie een belangrijk argument om een vakantiehuis, hotelkamer of campingplek te boeken. Jongvolwassenen (25 – 34 jaar) hechten het meeste belang aan reviews. Daarnaast wordt er het meest rekening gehouden met omgeving, hygiëne en ligging. Naast dat de Nederlander graag reviews raadpleegt, plaatsen ze zelf ook graag reviews na een verblijf. Ongeveer een kwart van de respondenten laat altijd online een review achter. Vooral vrouwen delen graag online hun verblijfervaringen.

Sociale media beïnvloeden reisplannen

Het lijkt alsof influencers en reisbloggers altijd de mooiste plekjes weten te vinden. Hun feed en reisverhalen zien er dan ook meestal bijzonder aantrekkelijk uit. Ideaal als inspiratiebron... Eén op de tien geeft aan reisbloggers te volgen op sociale media. Bij jongeren tussen 18 en 24 jaar is dit percentage een pak hoger; daar zegt een kleine 30 procent te genieten van de content gecreëerd door influencers en reisbloggers. Ook bijna de helft van de jongeren laat zich beïnvloeden door sociale media als het gaat om het maken van reis- en vakantieplannen. Dit tegen 26 procent van alle respondenten.

Door: Nationale Recreatiegids

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.