Bouw van ‘Rivièra van de Randstad’ staat op losse schroeven

In Voorschoten heeft een petitie tegen de bouw van een nieuw vakantiepark in de regio Vlietland al meer dan 7000 handtekeningen opgehaald. Recreatie- en natuurgebied Dutch Lake Residence gaat naar verwachting 222 luxe vakantiewoningen bijbouwen. Bewoners stellen dat ze door de achterhaalde plannen hun leefgebied verliezen. Dit meldt Omroep West.

18.000 vierkante meter 

In de gemeentes Leidschendam-Voorburg en Voorschoten is een grote discussie ontstaan over de verder bouw van het vakantiepark. Eerdere plannen zoals de Rijnlandroute en de verbreding van de A4 hebben het toerisme al doen aanzwellen. Initiatiefnemers Kondor Wessels Vastgoed en DGI Ventures gaan met de geplande 18.000 vierkante meter aan vakantiepark voorbij aan de rust en ruimte van Vlietland.

Beperkt gebruik? 

In 2005 en 2010 zijn er al eens stappen ondernomen tegen grote bouwprojecten in de natuurrijke omgeving. Ook dit project stamt uit 2005, waarbij Leidschendam-Voorburg in 2005 al toestemming gaf om er een vakantiepark te bouwen. Zo werd Vlietland destijds bestempeld als ‘beperkt in gebruik’. Sinds de coronapandemie en de herontdekking van de naaste omgeving is dit volgens de bewoners een achterhaald beeld.

Aan de bel trekken 

In september volgt een grootschalige informatiebijeenkomst met alle betrokken partijen. Daar zullen beide gemeentes met de projectontwikkelaars overleggen en de voor- en nadelen nog eens op een rijtje zetten. De gemeenteraad nam onlangs een motie aan om het gemeentebestuur van Voorschoten de mogelijkheid te geven om 'stevig aan de bel trekken' bij de buren van Leidschendam-Voorburg. Wat dit inhoudelijk betekent voor de komst van het park blijft voorlopig onduidelijk.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Burgerinitiatief Voorschoten