Camper gestolen? Dit is hoe je dieven voor bent

Campers worden steeds vaker gestolen en met goede reden. Moderne campers zijn net minihuisjes met alle gemakken van dien en bijzonder prijzig in de aanschaf. Welke maatregelen kun je als campereigenaar nemen om dieven voor te zijn? Dit meldt RTL Nieuws.

Meer campers, meer dieven

Jaarlijks worden er zo’n 105 campers gestolen in Nederland. In Noord-Holland komt dit verreweg het meeste voor. Over 2022 zijn er al 44 gemeld terwijl de piek nog moet komen. Het aantal camperbezitters stijgt daarnaast erg rap. Over 2021 werden er 3164 nieuwe campers verkocht, een stijging van 29 procent ten opzichte van 2020. Met meer gloednieuwe campers komen logischerwijs meer dieven.

Maatregelen  

Hoe weer je je tegen camperdiefstal? Een populaire beveiligingsmethode is een gps-tracker. Je plaatst een apparaatje ergens in de camper zodat je het voertuig ten alle tijden kan volgen op je telefoon of computer. Andere slimme oplossingen zijn versnellingsbaksloten, raambeveiliging of een stuurslot. Ook kun je beter waardevolle spullen uit het zicht halen. Een camper blijft een groot gevaarte dat ondanks beveiligingsmaatregelen een gemakkelijk doelwit vormt.

Door: Nationale Recreatiegids