Omwonenden verheugd dat recreatiegebied De Leijen sluit vanwege overlast

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In Hensbroek heeft recreatiegebied De Leijn veel klachten gekregen van buurtbewoners. Het park gaat daarom de komende drie maanden op slot. De overlast is vooral toegenomen toen het park ook ’s nachts evenementen ging organiseren. Dit meldt NH Nieuws. 

Troep

Recreatie is leuk maar kan soms veel externe overlast met zich meebrengen. Harde muziek, graffiti en fikkies zijn voor deze buutbewoners de orde van de dag geworden. De gemeente Koggenland besloot vorig jaar als met het Recreatieschap en de politie om het park om 22:00 dicht te gooien. Toch lappen sommige jongeren de regels aan hun laars en laten ze sterke drank, lachgaspatronen en plastic achter.

Handhaving

Het is niet dat omwonenden de recreanten niet kunnen uitstaan. Zij geven zelfs aan dat ze het overdag erg gezellig vinden. Maar als je woont naast een recreatiepark dan heb je vooral in de zomermaanden continue overlast. De gemeente gaat bezoekers aan het recreatiegebied informeren via borden. Tussen 22:00 en 07:00 wordt er gehandhaafd en is het mogelijk om een boete te krijgen.

Door: Nationale Recreatiegids