De grootste ergernissen in vakantieparken volgens bezoekers

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Uit onderzoek van bungalowspecialist Parkvakanties is gebleken wat de grootste klachten zijn van bezoekers aan vakantieparken. Ondanks grote grieven lieten respondenten weten dat ze doorgaans tevreden waren over hun bezoek. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Hygiëne 

1474 respondenten gaven hun mening over de vakantieparken van Landal, Roompot en Center Parcs. Van de drie grootste ergernissen stond stank en geurtjes op de derde plek. Plek twee was bestemd voor slechte bedden. De grootste ergernis in een vakantiepark bleek slecht schoongemaakte huisjes te zijn. Opvallend is dat alle drie de redenen eigenlijk onder één categorie vallen, namelijk hygiëne.

Prettig verblijf 

Toch geeft meer dan 80 procent van de ondervraagden aan dat ze een prettig verblijf hadden in een vakantiepark. Een woordvoerder van Parkvakanties geeft aan dat de kwaliteit van Nederlandse vakantieparken sterk verbeterd is over de afgelopen jaren. Vooral in de coronapandemie hebben veel Nederlanders de parken herontdekt.

Limburg, Drenthe en Gelderland zijn de absolute toplocaties voor vakantieparken. Groningen en Utrecht worden daarentegen het minst bezocht.

Door: Nationale Recreatiegids