Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rechter oordeelt noodweer bij doden vriendin in chalet Voorthuizen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Rechters: noodweer bij doden vriendin in chalet Voorthuizen
Een 37-jarige verdachte die zijn vriendin tijdens een ruzie in zijn chalet in Voorthuizen heeft omgebracht, handelde uit noodweer. Dit heeft de rechtbank in Utrecht maandag bepaald. Hij krijgt hier dan ook geen celstraf voor opgelegd. Wel is Charel P. veroordeeld tot twaalf maanden cel voor het verbergen van haar lichaam in haar auto, die hij parkeerde bij een hotel in Eemnes. Hier werd ze pas een ruime week later ontdekt.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog twaalf jaar cel tegen P. en sprak van een verdachte die "volledig is doorgedraaid".

Die bewuste nacht van 28 op 29 september zou hij in het chalet flinke ruzie hebben gehad met het slachtoffer, Sihem 'Sissi' Ouazil (34). Zij zou volgens zijn verklaring een mes hebben gepakt, waarop hij haar tegen de grond sloeg en bovenop haar ging zitten. Met één hand heeft hij op haar keel gedrukt, tot ze niet meer bewoog. "Ze gedroeg zich als een duivel", verklaarde P. eerder tijdens de behandeling van de zaak.

Dodelijke mishandeling

Dit vindt de rechtbank neerkomen op dodelijke mishandeling en niet op doodslag, zoals het OM had betoogd. Zo blijkt volgens de rechters niet dat hij opzet had haar te doden. De kwetsbare delen van de keel en hals van Sissi waren nog intact, bleek uit de sectie op haar lichaam, waardoor niet kan worden geconcludeerd dat hij veel kracht heeft gebruikt.

Omdat P. geen kans had om uit het chalet te vluchten is sprake van noodweer. "Hij had dan de rug moeten keren naar Sissi, terwijl zij een mes binnen handbereik had en hem aanviel", zo legt de rechtbank de situatie uit. De rechters verwijzen ook naar verklaringen van twee exen van Sissi, die beschreven hoe de vrouw zeer agressief kon zijn en hen ook had bedreigd met een mes.

Celstraf

De man krijgt wel celstraf voor het verbergen van haar lichaam, dat hij onder meer had bedekt met een dekbed en een deurmat. De rechtbank vond het "respectloos" hoe hij met haar lichaam is omgegaan.

De nabestaanden van Sissi toonden zich woedend en gechoqueerd bij het horen van de uitspraak in de rechtbank.

Door: ANP 

23 februari '24 (11:54)

Negen op tien Nederlanders deze zomer op vakantie: dit zijn de populairste bestemmingen

Het leven is de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. We betalen meer voor energie, eten en vervoer. Ook vakanties zijn prijziger dan eerst. Ondanks dat we met z’n allen korten op uitgaven, blijkt dat er op vakanties weinig wordt bespaard. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB. Die constateert dat Nederlanders grotendeels vasthouden aan hun favoriete vakantielanden. Ook blijkt dat 90 procent van de Nederlanders deze zomer ertussenuit knijpt, meldt RTL Nieuws.

23 februari '24 (11:34)

Even wennen aan de nieuwe gasten van camping Heidepark, maar de sfeer is goed

Camping Heidepark in Lemelerveld is de afgelopen tijd druk. Niet alleen met recreatiegasten, maar ook met 120 asielzoekers. Zij verblijven hier sinds 14 januari om de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te verzachten. Ideaal is de opvang volgens een Syrische bewoner niet, maar ‘het is wat het is’. Dat meldt AD.

22 februari '24 ( 8:45)

Burgemeester Heerlen: bezoek koning kan helpen bij opknappen stad

Roel Wever, de burgemeester van Heerlen, gelooft dat het bezoek van koning Willem-Alexander aan Heerlen-Noord zeker kan bijdragen aan het opknappen van het stadsdeel. Dat zei hij woensdag na afloop van het bezoek, dat in het teken stond van het project Nationaal Programma Heerlen-Noord. Het stadsdeel heeft te maken met armoede en gezondheids- en criminaliteitsproblemen, iets wat met het project flink wordt aangepakt.

21 februari '24 (11:40)

Terrein Walibi ingezet voor opvang 240 extra asielzoekers

Vanaf vandaag komen er wat extra asielzoekers naar Biddinghuizen. Zij worden daar opgevangen op het terrein van Attractiepark Walibi Holland. De keuze is gemaakt om de druk bij het aanmeldcentrum in Ter Apel te verzachten. Dinsdag zijn de eerste 120 asielzoekers aangekomen, zegt een woordvoerder van gemeente Dronten. De andere helft arriveert vandaag vanuit Ter Apel, meldt RTL Nieuws.

20 februari '24 (14:58)

Werknemer klaagt bedrijf Peter Gillis aan vanwege wanbetaling

Een werknemer van een van de vakantieparken van Peter Gillis klaagt zijn bedrijf Oostappen Groep aan. De zaak dient op 28 februari in Eindhoven. Dat bevestigt de rechtbank Oost-Brabant aan het ANP na berichtgeving hierover van het AD.

20 februari '24 (14:08)

Illegale bomenkap bij camping Bovensluis kost ontwikkelaar 25.000 euro

De gemeente Moerdijk heeft projectontwikkelaar SVE Group op de vingers getikt voor illegale bomenkap op het terrein van de voormalige camping Bovensluis in Willemstad. Daarnaast heeft de gemeente het bedrijf een boete opgelegd van 25.000 euro, meldt BN de Stem. 

20 februari '24 (12:38)

Gerechtshof: Rabobank niet aansprakelijk voor faillissement reisorganisatie Oad

De Rabobank hoeft geen schadevergoeding te betalen aan de voormalige eigenaren en curatoren van de in 2013 omgevallen reisorganisatie Oad. Dat heeft het gerechtshof bepaald.

19 februari '24 (14:03)

Permanente bewoners Prinsenmeer hebben moeite met sluiting vakantiepark

De exploitatievergunning voor het vakantiepark Prinsenmeer van tv-bekendheid Peter Gillis is niet verlengd. Het leidde ertoe dat het park gedwongen moet sluiten. Daar is niet iedereen het mee eens. De bewoners van het park hebben in totaal 68 bezwaren ingediend tegen de weigering van de exploitatievergunning, meldt Brabants Dagblad.

19 februari '24 ( 9:31)

Nog aan het zoeken voor een vakantiebestemming? Dit zijn de meest gastvrije plaatsen van Nederland

De provincie Zeeland heeft de afgelopen twee jaren bovenaan gestaan in de lijst van meest gastvrije plaatsen. Tegenwoordig heeft een andere regio in Nederland deze titel bemachtigd. In dit artikel lees je welke plaatsen het meest gastvrij zijn beoordeeld.

16 februari '24 (15:04)

Zwembad bij Roompot Kamperland tijdelijk dicht

De komende tijd wordt het even geen duik nemen in het zwembad bij het vakantiepark van Roompot in Kamperland. Het zwembad op het Beach Resort, waar ook omwonenden geregeld te vinden zijn, kan niet worden schoongemaakt. Er zijn technische problemen met de waterpompen. Dat leidt ertoe dat het water niet kan worden gefilterd, meldt PZC.