Vakantiepark sluit zwembad en restaurants door nijpend personeelstekort

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Restaurants en zwembaden in verschillende vakantieparken zijn gesloten door het personeelstekort. Verspreid over verschillende branches en afdelingen zien vakantieparkeigenaren zich genoodzaakt om sommige faciliteiten te sluiten. Dit meldt 1Limburg. 

Noodzakelijk

In Center Parcs America bijvoorbeeld zijn verschillende restaurants noodzakelijk dicht. In het zwembad gelden beperkte openingstijden door een tekort aan opgeleid EHBO-personeel. Center Parcs mist ook schoonmaakpersoneel. Gasten klagen sporadisch maar hebben doorgaans wel begrip voor de situatie. Toch vreest het management voor meer capaciteitsproblemen in de toekomst. Daarnaast zijn veel vakantieparken bang dat het geduld van de gasten uiteindelijk opraakt.

Recruiters

De wervingsproblemen worden getackeld met een nieuwe campagne en een recruiter. Center Parcs hoopt alsnog personeel aan te trekken met hoger salaris. Andere plannen die werkgevers vaak noemen zijn verdere robotisering en het aantrekken van arbeidsmigranten. Sommige bedrijven rekenen in de tweede helft van dit jaar op een recessie.

Door: Nationale Recreatiegids