Vakantiepark Kerkdriel moet chalets van criminelen verwijderen

Veel accommodaties in Nederlandse vakantieparken worden beheerd door figuren uit de onderwereld. Het gemeentebestuur van Maasdriel dringt EuroParcs Resort aan de Maas aan om zo snel mogelijk chalets te verwijderen die op naam staan van gezochte criminelen. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Dubieuze activiteiten 

Onlangs stelden gemeenteraadsleden kritische vragen aan het college nadat Omroep Gelderland onthullingen deed over de dubieuze activiteiten op het vakantiepark. Zo zou de crimineel Sjef R. meerdere chalets huren en was er op het park sprake van drugshandel, prostitutie en vandalisme. In 2015 werd er zelfs iemand geliquideerd. De nog staande woonwagens zijn vaak verrot, beschimmeld en in een zeer slechte staat.

Handhaving

Het college te Maasdriel probeert EuroParcs aan te zetten tot de verkoop van de bovengenoemde vakantiehuizen. Het college krijgt signalen dat EuroParcs er alles aan doet om het criminaliteitsprobleem te bestrijden. Toch ziet de gemeente geen aanleiding om te handhaven. Dat is opvallend omdat vaste vakantieparkbewoners steeds vaker onder druk van de gemeente uit hun accommodatie worden gezet.

Vitale Vakantieparken 

Bij uitzettingen van particulieren zijn de gemeentes veel sneller geneigd om handhaving in te zetten. Het plan Vitale Vakantieparken, dat in Drenthe en Gelderland van kracht is, geeft gemeentes het mandaat om te handhaven als vaste bewoners worden aangetroffen in parken met een recreatieve bestemming. Dit gebeurt steeds vaker, tot onvrede van bewoners die soms al jaren in een vakantiepark wonen.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Omroep Gelderland