Vakantiepark Maasbommel wordt groter dan verwacht

Een nieuw vakantiepark dat wordt gebouwd door Dormio Resorts & Hotels wordt veel groter dan verwacht In plaats van 125 accommodaties komen er nu 200. De ontwikkelingsplannen voor schiereiland Hanzeland in De Gouden Ham komen als onverwachts voor de lokale bevolking. Dit meldt de Gelderlander. 

Dormio

Toen de projectontwikkelaars de plannen aankondigden leek men relatief enthousiast. Er zouden volgens Dormio 125 recreatiewoningen worden gebouwd op de riviergrens tussen Gelderland en Noord-Brabant. In drie jaar tijd is dit uitgegroeid tot 200 vakantiewoningen, zonder daarbij de omwonenden te informeren. Bewoners vrezen voor verkeersoverlast en drukte op het strand. Ook zal de natuur met de uitbreiding aanzienlijk meer belast worden. Dassen, bevers en vleermuizen zullen een beperkter leefgebied krijgen.

Actiecomité 

Hoewel veel mensen geschrokken zijn van de spontane uitbreiding zijn er nog geen actiecomités opgericht. Sommigen hopen dat het vakantiepark een positieve stimulans geeft aan de werkgelegenheid en de lokale ondernemingen. Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland hebben al hun akkoord gegeven voor het vakantiepark. De invulling van de plannen zal in 2023 worden gerealiseerd.

Door: Nationale Recreatiegids