Landelijke actie tegen gedwongen uitzetting campingpark Sandevoerde

Sinds 2019 worden steeds meer permanente bewoners gedwongen uitgekocht door grote vakantieparkmagnaten. Recreanten die al jaren vast wonen worden sinds het programma Vitale Vakantieparken bedreigd met uitzetting. Bewoners van campingpark Sandevoerde in Zandvoort komen daarom in actie. Dit meldt het Haarlems Weekblad.  

Vitale Vakantieparken 

Sandevoerde is het laatste recreatiepark in de omgeving waar families soms al vijf generaties genieten van rust en ruimte. Zij moeten nu plaatsmaken voor een vernieuwd recreatiecomplex. Het programma Vitale Vakantieparken bestemd bepaalde parken als een recreatiegebied waar vaste bewoning onmogelijk wordt gemaakt. In Drenthe dreigde de gemeente zelf met handhaving.

Actie  

De actievoerder trekken zaterdag naar Den Haag om hun stem te laten horen op het hoogste niveau. De agressieve opkoop van campings en recreatieparken gaat vaak zonder inachtneming van de mensen die er al jaren met plezier wonen. Juist deze plekken boden voor veel recreanten een toevluchtsoord van het drukke verstedelijkte Nederland.

Met de actie hopen de recreanten de rechten van vaste bewoners te verhogen. Stichting Recreantenrecht en Recreanten in Actie zijn in het leven geroepen om het verzet te organiseren. 

Door: Nationale Recreatiegids