Ryanair opent deze winter vliegverbinding tussen Maastricht en Porto

Ondanks de aanhoudende problemen op veel Europese vliegvelden heeft luchtvaartmaatschappij een nieuwe route naar Portugal aangekondigd voor de winter van 2022-2023. Dit maakt dat Ryanair in totaal 39 winterroutes van en naar Nederland aanbiedt. Dit meldt Travelpro.  

Meer opties 

Klanten moeten volgens de luchtvaartmaatschappij meer opties hebben deze winter. Porto is op het moment één van de populairste reisbestemmingen binnen Europa. Ryanair biedt in 36 Europese landen meer dan 2500 vliegroutes aan. Voorlopig is het mogelijk om nog te boeken tegen een lager tarief. Later in het jaar zal de prijs naar verwachting een stuk hoger liggen. 

Schaarste  

De vraag naar en het aanbod van vluchtroutes lijkt al langere tijd in disbalans. Na twee jaar pandemie staan veel mensen weer te springen om op een vliegvakantie te vertrekken naar een ver oord. De vele personeelstekorten en zware werkomstandigheden die het luchthavenpersoneel moet doorstaan steken hier echter een stokje voor. Ryanair benadrukt daarom dat toeristen snel moeten boeken voor één van de schaarse plekken op vliegroutes.

Door: Nationale Recreatiegids