Fries recreatiepark neemt Fairtrade keurmerk in ontvangst

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In het Friese plaatsje Akkrum heeft recreatiepark Tusken de Marren een Fairtrade-certificaat mogen ontvangen. Dit gebeurde afgelopen zaterdag door de wethouder tijdens een bijeenkomst. Dit was de eerste uitreiking na de coronaperiode. Dit meldt Akkrum.net.  

Criteria 

Het is niet vanzelfsprekend dat bedrijven zo’n keurmerk ontvangen. Veel gegadigden vielen af volgens de criteria van Fairtrade. Belangrijk is vooral de kans hebbende bedrijven hun klanten bewustmaken van een CO2-voetafdruk. De manier waarop Tusken de Marren het aanbod heeft ingericht komt overeen met deze bewustwording. Het is voor bezoekers erg gemakkelijk om duurzame, biologische en lokale producten te kiezen.

Het Fairtrademerk is niet meer weg te denken uit de kantine van het park. Schoonmaakmiddelen zijn ook voorzien van een groen keurmerk. Bij aankomst ontvangen bezoekers zelfs een duurzaam welkomstgeschenk met informatie over hun impact op het milieu.

Green Key 

Voor bedrijven binnen de recreatiebranche is vooral het Green Key-certificaat van belang. Dit is een internationale onderscheiding die bedoeld is voor recreatiebedrijven die grote inspanningen maken om gecertificeerde producten aan te bieden. Of het bedrijf daadwerkelijk minder uitstoot moet nog blijken uit onderzoek. Fairtrade heeft in ieder geval haar zegen uitgesproken over dit recreatiepark in het hoge segment.

Door: Nationale Recreatiegids