VVV past strategie aan op digitalisering

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Veel toeristen zijn zeer bekend met de VVV-locaties. De VVV staat voor de Vereniging voor Vreemdelingenverkeer en de toeristische organisatie bestaat al sinds 1885. Om mee te gaan met de tijd probeert de VVV sinds kort ook in te spelen op digitale informatiepunten. Dit meldt Pretwerk.  

Iconische VVV 

Iedereen is bekend met de blauwgekleurde VVV-gebouwen. Bij een bezoek aan een onbekende Nederlandse stad kun je altijd terecht bij één van de informatiecentra. Maar tegenwoordig wordt er steeds minder gebruik gemaakt van de informatiepunten. Nieuwe reizigers gebruiken vooral hun smartphone om interessante paadjes of attracties op te sporen. Vaak liggen de panden van de VVV ook nog eens in hartje centrum, waardoor de VVV veel geld betaalt aan de huur.

Landal  

In de gemeente Beesel heeft vakantieparkmagnaat Landal de handen ineen geslagen om een nieuw informatiepunt te realiseren. Op het terrein is een digitaal VVV-punt gebouwd die toeristen inspiratie geeft over de te ontdekken omgeving. Dankzij twee informatiepunten gestileerd naar een drakenei kunnen volwassenen en kinderen alles ontdekken over de bosrijke Limburgse omgeving.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: VVV