Wees deze zomer voorbereid op coronamaatregelen in het buitenland

Ook komend jaar kunnen reizigers naar het buitenland coronamaatregelen verwachten. De ANWB heeft aangekondigd dat nog lang niet alle restricties in het buitenland zijn verdwenen. De landen verschillen daarnaast nog weleens in hun eisen. Dit meldt EenVandaag. 

Elk land een ander advies 

Duitsland is een goed voorbeeld. In het land van onze oosterburen geldt een herstelbewijs van 90 dagen terwijl dat in de rest van Europa 180 dagen is. In Italië zijn nog weer andere regels. Daar dien je vanaf 6 jaar al een bewijs te hebben, terwijl dit in de meeste landen 12 jaar is. Mexico is daarentegen een zeer populaire vakantiebestemming geworden dankzij de absentie van coronaregels.

Mondkapjes blijven

Het belangrijkste advies blijft toch wel het meenemen van een mondkapje. Bijna alle vliegtuigmaatschappijen verplichten hun reizigers om een mondkapje te dragen. Hoewel de regeling al meerdere maanden is afgeschaft in Nederland is het in veel landen nog steeds verplicht om er één te dragen. Om reizigers niet teveel te verassen kiezen reisbureaus routes waarbij PCR-testen zo min mogelijk van toepassing zijn. Het is namelijk weleens voorgekomen dat positief geteste Nederlanders achter moesten blijven.

Door: Nationale Recreatiegids