Friese wethouder wil permanente bewoners uit vakantiepark weren

Per 1 oktober gaat de gemeente Ooststellingwerf op vakantiepark Hildenberg te Appelscha het pilot Vitale vakantieparken doorzetten. De opvatting is dat vakantieparken iets bij moeten dragen aan de recreatieve inkomsten van de gemeente. Ze mogen daarom niet gebruikt worden als woning. Dit meldt de Nieuwe Oostestellingwerver. 

Beleid 

Het beleid is al sinds eind 2021 van kracht maar verschillende partijen in de gemeenteraad hebben zich opgeworpen voor de huidige permanente bewoners in Hildenberg. Hierop beriep de Wethouder Marian Jager-Wöltgens zich op het besluit in de gemeenteraad. Zij bekrachtigde nogmaals de datum van 1 oktober wordt gehandhaafd.

Gedwongen uitzetting

Mochten de bewoners in het vakantiepark niet vertrekken dan is het mogelijk dat er gedwongen uitzetting wordt ingezet. De wethouder hield wel de mogelijkheid open om park Molenbosch in Oldeberkoop om te zetten in een woonwijk. Voor Hildenberg geldt echter dat haar nieuwe bestemming als onbewoond recreatiepark een feit is.

Gelet op de krappe woningmarkt is het besluit zeer controversieel. Lokale partijen hopen dat het niet komt tot een gedwongen uitzetting.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Roompot