EuroParcs presenteert groene chalets van de toekomst op Floriade

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Tijdens de Floriade Expo 2022 Almere heeft vakantieparkmagnaat EuroParcs een aantal toekomstbestendige duurzame woningen gepresenteerd. Met twee proefwoningen in een landschappelijke omgeving laat EuroParcs zien wat er allemaal mogelijk is. Dit meldt Pretwerk.  

Balans 

Het doel van het bedrijf is de balans zoeken tussen klimaatvriendelijke recreatie en comfort. Hiervoor worden inwisselbare materialen bij de bouw gebruikt die langer meegaan dan normaal. Verder zijn de bouwmaterialen samengesteld uit duurzame grondstoffen. Denk hierbij aan papiersnippers en gerecyclede autobanden. Ook de badkamer kan in zijn geheel vervangen worden. De grondbedekking van de woningen is voorzien van houtsnippers.

Re-creatie  

EuroParcs noemt dit het ‘re-creëren’: recreatie en re-use. De woningen zijn ingericht met technologische snufjes die de bezoekers alles vertellen over het energieverbruik van de woning. De snufjes kunnen echter ook gebruikt worden voor het bijstellen van de verlichting en het afspelen van muziek.

Netwerken 

Het was voor EuroParcs niet gemakkelijk om deel te nemen aan zo’n grote expositie. Het vakantiepark is echter positief over het netwerk dat Floriade aanreikt. Door deel te nemen aan een evenement zoals deze komen branches met elkaar in verbinding. Daarnaast kunnen bezoekers als vast het tipje van de sluier oplichten. 

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: EuroParcs