Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nederlanders gaan langer op vakantie en vaker vanuit Duitsland

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Aanbieder VakantieDiscounter zocht uit hoelang Nederlanders gemiddeld op vakantie gaan. Uit hun onderzoek bleek dat Nederlanders dit jaar gemiddeld langer op vakantie gaan dan vorig jaar. VakantieDiscounter heeft al sinds 2000 inzicht in het vakantiegedrag van consumenten. Dit meldt Hospitality Management.  

Vakantietypes 

Vorig jaar gingen Nederlanders gemiddeld 8 dagen op vakantie. In 2022 is dat met twee dagen gestegen naar 10 dagen. ‘All inclusives’ namen af qua populariteit. Vorig jaar boekten rond de 29% van de vakantiegangers zo’n vakantie, terwijl het voor deze zomer bleef steken op 25%. Deze schommeling maakt van logies en ontbijt het populairste vakantietype.

Coronazorgen 

Tijdens de coronapandemie zag je dat het gedrag van vakantiegangers veranderde. Veel klanten waren bezorgd dat horeca of vakantieparken zouden kunnen sluiten. Het wispelturige coronabeleid leidde tot onvoorspelbaarheid. Deze zorgen lijken verdwenen te zijn.

Veranderd vlieggedrag  

Vakanties binnen Europa zijn nog altijd de populairste bestemming. Zo’n 39% van de bevolking vliegt naar Griekenland, zo’n 33% naar Spanje en zo’n 7% richting Turkije. Opvallend is daarnaast dat steeds meer Nederlanders vliegen vanaf het Duitse Düsseldorf. Waarbij vorig jaar 20% van de reizigers vloog vanuit Duitsland is dit in 2022 gestegen naar 28%. Schiphol leverde in qua populariteit, van 57% naar zo’n 43%. Klanten gaven aan dat Duitsland soms betere deals aanbood doordat vliegen vanuit EU-landen makkelijker is geworden. Veel Nederlanders die meer richting het Oosten wonen zijn daarnaast een stuk sneller in Duitsland dan in Amsterdam. 

Door: Nationale Recreatiegids 

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

16 april '24 (13:21)

De verstening van campings leidt tot minder kampeerplaatsen

Ondanks de – toch matige – weersverwachting voor de komende week is het weer tijd voor het nieuwe kampeerseizoen. Begin deze maand werd het seizoen feestelijk geopend tijdens de Open Camping Dag. Nederlanders blijven onverminderd graag naar de campings komen, wat de kwestie doet doemen die al een tijdje speelt. Veel campings in Nederland verdwijnen om plaats te maken voor vakantiehuisjes. Het leidt tot een afname van betaalbare (kampeer)vakanties, maar ook tot een vermindering van het aantal kampeerplaatsen, meldt Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

15 april '24 (15:20)

Vakantiepark Resort Lexmond officieel open

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van Resort Lexmond van parkbeheerder TopParken. Wethouder Ton van Maanen en Jet Köhnen van TopParken openden het park. voor de opening waren omwonenden uitgenodigd en in het eerste weekend was het mogelijk om de eerste vakantiewoningen te bekijken. Het nieuwe parkrestaurant, ThePark Lexmond, werd geopend, meldt TopParken.

15 april '24 (10:02)

Bouw van vakantiepark met treinwagons in Zeeland goedgekeurd

Na veertien jaar te hebben gewacht mogen Marco Harthoorn en zijn zakenpartner Peter Heeren eindelijk beginnen. Zij hebben een stuk grond, vlak naast het eindstation Hoedekenskerke van de stoomtrein Goes-Borsele gekocht in 2010. Daar willen zij een luxe vakantiepark aanleggen met treinwagons om in de overnachten. Nu kan de bouw ervan starten, meldt het AD.