Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit jaar meer dan 167 bestemmingen met vliegreizen van KLM

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Met 167 rechtstreekse bestemmingen is KLM vanaf 27 maart klaar voor de zomer. Tot en met 29 oktober vliegt KLM naar 96 Europese en 71 intercontinentale bestemmingen. Dit biedt zowel de zakenreiziger als de vakantieganger een ruime keuze. Dit meldt KLM.

Europa: meer capaciteit 

Dankzij de versoepelingen die zijn doorgevoerd door Nederland en andere EU-lidstaten, zien we de vraag naar vliegreizen stijgen. Deze zomer is de capaciteit in Europa daarom met 10% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar en zijn we bijna weer op het niveau van 2019. In totaal gaat het om ongeveer 16 miljoen stoelen. KLM vliegt bijvoorbeeld vaker naar Portugese steden als Porto en Lissabon, respectievelijk drie en vier keer per dag.

Dankzij het succes van de vorig jaar nieuw gestarte bestemmingen als Belgrado, Dubrovnik en Palma de Mallorca zijn deze ook dit jaar opgenomen in het routenetwerk voor de zomer. Hiernaast anticipeert KLM op de verdere terugkeer van de zakenreiziger door te groeien op verschillende Britse, Duitse en Poolse routes.

De vluchten naar Kiev, Sint Petersburg en Moskou zijn vooralsnog stopgezet. KLM volgt de ontwikkelingen op de voet.

Intercontinentaal: vaak naar het Caribisch gebied en meer naar de VS 

Ook op het intercontinentale netwerk heeft KLM de capaciteit met 17% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar, vanwege de stijgende boekingstrend. Zo vliegen we deze zomer dagelijks naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Tijdens de vakantieperiode verhogen we de frequentie naar Curaçao zelfs naar twee keer per dag. Port of Spain, de nieuwe tropische bestemming uit het winternetwerk, zal ook deze zomer worden aangeboden. Met KLM kunnen reizigers drie keer per week van Amsterdam naar de hoofdstad van Trinidad & Tobago vliegen.

Door: Nationale Recreatiegids 

23 april '24 (10:28)

Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

16 april '24 (13:21)

De verstening van campings leidt tot minder kampeerplaatsen

Ondanks de – toch matige – weersverwachting voor de komende week is het weer tijd voor het nieuwe kampeerseizoen. Begin deze maand werd het seizoen feestelijk geopend tijdens de Open Camping Dag. Nederlanders blijven onverminderd graag naar de campings komen, wat de kwestie doet doemen die al een tijdje speelt. Veel campings in Nederland verdwijnen om plaats te maken voor vakantiehuisjes. Het leidt tot een afname van betaalbare (kampeer)vakanties, maar ook tot een vermindering van het aantal kampeerplaatsen, meldt Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

15 april '24 (15:20)

Vakantiepark Resort Lexmond officieel open

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van Resort Lexmond van parkbeheerder TopParken. Wethouder Ton van Maanen en Jet Köhnen van TopParken openden het park. voor de opening waren omwonenden uitgenodigd en in het eerste weekend was het mogelijk om de eerste vakantiewoningen te bekijken. Het nieuwe parkrestaurant, ThePark Lexmond, werd geopend, meldt TopParken.