Dit jaar meer dan 167 bestemmingen met vliegreizen van KLM

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Met 167 rechtstreekse bestemmingen is KLM vanaf 27 maart klaar voor de zomer. Tot en met 29 oktober vliegt KLM naar 96 Europese en 71 intercontinentale bestemmingen. Dit biedt zowel de zakenreiziger als de vakantieganger een ruime keuze. Dit meldt KLM.

Europa: meer capaciteit 

Dankzij de versoepelingen die zijn doorgevoerd door Nederland en andere EU-lidstaten, zien we de vraag naar vliegreizen stijgen. Deze zomer is de capaciteit in Europa daarom met 10% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar en zijn we bijna weer op het niveau van 2019. In totaal gaat het om ongeveer 16 miljoen stoelen. KLM vliegt bijvoorbeeld vaker naar Portugese steden als Porto en Lissabon, respectievelijk drie en vier keer per dag.

Dankzij het succes van de vorig jaar nieuw gestarte bestemmingen als Belgrado, Dubrovnik en Palma de Mallorca zijn deze ook dit jaar opgenomen in het routenetwerk voor de zomer. Hiernaast anticipeert KLM op de verdere terugkeer van de zakenreiziger door te groeien op verschillende Britse, Duitse en Poolse routes.

De vluchten naar Kiev, Sint Petersburg en Moskou zijn vooralsnog stopgezet. KLM volgt de ontwikkelingen op de voet.

Intercontinentaal: vaak naar het Caribisch gebied en meer naar de VS 

Ook op het intercontinentale netwerk heeft KLM de capaciteit met 17% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar, vanwege de stijgende boekingstrend. Zo vliegen we deze zomer dagelijks naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Tijdens de vakantieperiode verhogen we de frequentie naar Curaçao zelfs naar twee keer per dag. Port of Spain, de nieuwe tropische bestemming uit het winternetwerk, zal ook deze zomer worden aangeboden. Met KLM kunnen reizigers drie keer per week van Amsterdam naar de hoofdstad van Trinidad & Tobago vliegen.

Door: Nationale Recreatiegids