Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Testen voor reis naar Verenigd Koninkrijk vrijdag niet meer nodig

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het is vanaf vrijdagochtend 05.00 uur niet meer nodig om voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk een coronatest te doen. Reizigers moeten wel binnen twee dagen na aankomst een coronatest doen, maar dan is een sneltest voldoende. Er is geen verplichte quarantaine meer na aankomst. De Britten kunnen ook op reis zonder eerst een coronatest te doen. Premier Boris Johnson wil hiermee de economie steunen en de mensen verlossen van de angst dat ze veel geld verliezen door een mislukte reis of door opgelegde isolatie.

Ook de Britse reisbranche heeft aangedrongen op versoepeling. Critici vinden het massaal testen van reizigers zonder klachten niet meer zinvol vanwege het hoge aantal besmettingen in het land. "We zijn het punt al voorbij waarop beperkingen voor het internationale reisverkeer nog een rol kunnen spelen in het onder controle krijgen van die piek", zei een bestuurder van luchthavenexploitant Manchester Airports Group bij de BBC. De zich snel verspreidende coronavariant die domineert is omikron. Die is weliswaar erg besmettelijk, maar minder gevaarlijk. Veel landen komen in problemen door de coronamaatregelen die waren afgestemd op een gevaarlijker type corona en die vrijwel gezonde werkkrachten thuis houden.

De Britse regering versoepelt daarom het beleid om coronabesmettingen op te sporen. Mensen zonder ziekteverschijnselen hoeven in Engeland na een positieve thuistest niet ook nog een PCR-test te doen om de uitslag te bevestigen, berichten Britse media. Dat moet voorkomen dat werknemers langer dan nodig in zelfisolatie zitten. Ze kunnen volgens de nieuwe regels vanaf 11 januari meteen na hun sneltest in quarantaine. De Britse Health Security Agency (UKHSA) benadrukt volgens de BBC dat de thuistesten ook erg nauwkeurig zijn.

Voorbeeld VS

De beleidswijziging valt samen met een flinke toename van het aantal vastgestelde coronagevallen in het land. Dat zag de afgelopen tijd herhaaldelijk besmettingsrecords sneuvelen. Daardoor komen ook steeds meer mensen thuis te zitten. Het gaat momenteel om ongeveer een miljoen mensen, schatte een onderminister van Volksgezondheid bij Sky News.

In het Verenigd Koninkrijk gaan al langer stemmen op om het voorbeeld van de Verenigde Staten te volgen en de tijd te verkorten die mensen in zelfisolatie moeten doorbrengen. Zo moeten de economie en de zorg worden ontzien. Gezondheidsdienst NHS kreeg de afgelopen tijd te maken met een flinke stijging van het aantal medewerkers dat door quarantaineregels niet kan komen werken.

Door: ANP

12 april '24 (14:08)

Grote kans dat camping Holten plaatsmaakt voor luxe vakantiepark

Waar het nog rustig is aan de Wildweg tussen Rijssen en Holten, zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren. Op het terrein van de voormalige Camping De Prins, wat al jarenlang leegstaat, wil een vakantieparkondernemer een luxe vakantiepark neerzetten. De gemeenteraad stemde hiermee in, wat betekent dat de bouw ervan aan het eind van het jaar begint, meldt Tubantia.

11 april '24 (10:59)

Bouw nieuwe chalets Yn ‘e Lijte: elf vakantieparkbewoners moeten weg

Op het B-veld aan Yn ‘e Lijte in het Friese Grou hebben elf bewoners al jaren een vast plekje. Maar nu het park is overgenomen, worden er 22 duurzame chalets gebouwd. Onder meer op hun plek. Zij moeten dus weg. Hun huurcontract is via een brief opgezegd. Maar de bewoners laten het er niet bij zitten. Ze hebben de handen ineengeslagen en overwegen juridische stappen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

10 april '24 ( 9:52)

Kamperen op Camping Geversduin in Castricum? Neem dan maar een bootje mee

Zoals het er nu naar uitziet wordt het lastig kamperen op een flink aantal standplaatsen bij camping Geversduin in Castricum. De camping heeft te maken met flinke wateroverlast. Er staan 250 campingplaatsen onder water. Een domper voor de camping, maar ook voor de gasten. Die zitten nu in onzekerheid of zij wel of niet hun vakantie op de camping kunnen vieren, meldt NH Nieuws.

09 april '24 (15:53)

Verdediging Peter Gillis mag getuigen horen in fraudezaak

De verdediging van vakantieparkeigenaar en realityster Peter Gillis mag per vakantiepark een medewerker als getuige horen in de fraudezaak tegen Gillis. Ook mag de verdediging een medewerker van de Belastingdienst en twee medewerkers van de Oostappengroep van Gillis als getuigen horen, evenals de leider van het team dat boekenonderzoek verrichtte in de vakantieparken. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald. Ook de advocaten van de dochter van Peter Gillis en diens ex-vrouw mogen deze getuigen horen.

09 april '24 ( 9:37)

Gemeente stelt eis afsluiten gas op vakantiepark Gillis uit

Toch minder lastig douchen en koken voor de bewoners van het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De gemeente Asten had eerder geëist dat de aansluiting van de propaangastank op het park voor 9 april moest zijn afgesloten. Dat hoeft nu niet meer. Maandag besloot de gemeente dat dit wordt uitgesteld tot na een kort geding. Die heeft Gillis aangespannen tegen de dwangsom voor het niet afsluiten van het gas, meldt de Telegraaf.

08 april '24 (12:53)

Nederlanders blijven graag kamperen

Gewapend met een tent en gasstelletje gaan meer dan 4,4 miljoen kampeerders in Nederland vakantievieren. Mensen gaan graag meerdere keren met hun eigen kampeermiddelen op pad. Dit blijkt uit de Kampeermonitor van Stichting Open Camping Dag. In het onderzoek gaf meer dan de helft van de 4.000 ondervraagden aan vaker dan vier keer per jaar op pad te gaan met eigen kampeergerei. Daarvan kampeert 84 procent het liefst in eigen land, meldt Stichting Open Camping Dag.

08 april '24 (11:34)

Pilot op Camping de Eekhoorn is inkijkje in opgeknapt vakantiepark

Het gebeurt steeds vaker dat mensen zich (noodgedwongen) permanent op een vakantiepark vestigen. Dat gebeurt doorgaans op verouderde parken en brengt de nodige problemen met zich mee. Op sommige plekken willen gemeenten en organisaties een poging wagen om te voorkomen dat deze parken afglijden. Zo is in West-Brabant een pilot geweest in de gemeente Oosterhout. Het doel was om een verouderd park weer ‘gezond’ te maken en tegelijkertijd zorg te bieden aan mensen in (woning)nood, meldt GGD West-Brabant.

08 april '24 (10:01)

Peter Gillis stelt gastank op Prinsenmeer buiten gebruik om dwangsom te voorkomen

Het wordt lastig koken en douchen op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De uitbater van het park, parkondernemer Peter Gillis, heeft daar de propaangastank op het park afgesloten. Hiermee wil hij een dwangsom van de gemeente ontlopen. Het zorgt er wel voor dat de bewoners van het park geen warm water en gas in hun woningen hebben, meldt Brabants Dagblad.

05 april '24 (14:36)

Gillispark schiet opnieuw in de fout: mogelijk dwangsommen voor permanente bewoners

Bij een controle donderdag op vakantiepark Marina Beach in het Zeeuwse Hoek is op acht adressen permanente bewoning geconstateerd. Dat meldt de gemeente Terneuzen, waar Hoek onder valt, vrijdag. Het vakantiepark behoort tot de Oostappen Groep, het bedrijf van televisiebekendheid Peter Gillis.

05 april '24 (10:46)

Drie twijfelende partijen beslissen over toekomst vakantiepark Het Rutbeek

In Enschede ligt er een plan om een vakantiepark te bouwen met 250 woningen bij Het Rutbeek. Maar of die er echt komt te staan, is nog niet duidelijk. In de gemeenteraad zijn de partijen PvdA, CDA en PVV niet zeker of zij wel willen instemmen met het plan voor het recreatiepark. Dat zal volgende maand blijken, wanneer de fracties een definitief besluit moeten nemen. Volgens de onderneming achter het plan worden alle bestaande regels nageleefd en overweegt naar de rechter te stappen als de gemeenteraad niet meewerkt, meldt RTV Oost.