Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Djoser schrapt reizen naar Zuid-Afrika wegens Omikron

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Reisorganisatie Djoser heeft reizen naar Zuid-Afrika die rond Kerstmis gepland waren geschrapt en gedupeerde reizigers terugbetaald. Dit vanwege het opduiken van de Omikron-variant van het coronavirus in het land en het gedeeltelijke inreisverbod dat is ingevoerd. "Technisch gezien konden de reizen doorgaan, maar wij vonden het verstandig om ze te schrappen", aldus de organisatie. Of reizen in januari en februari doorgaan, moet Djoser nog besluiten. De organisatie krijgt regelmatig telefoontjes van reizigers over of hun geboekte vakantie in die maanden nog door kan gaan.

Momenteel geldt een inreisverbod voor reizigers die vanuit Zuid-Afrika naar Nederland vliegen, maar EU-burgers zijn daarvan uitgezonderd. Wel moeten mensen voordat zij in het vliegtuig naar Nederland stappen een negatieve PCR-test van 24 uur oud laten zien, of een negatieve PCR-test van 48 uur oud samen met een negatieve sneltest. De afgelopen tijd kreeg 9 tot 14 procent van de reizigers die zich lieten testen na terugkomst in Nederland desondanks een positieve uitslag.

Waar Djoser besloot de reizen te schrappen, laten andere reisaanbieders bijvoorbeeld safari's wel doorgaan. Zo hebben Riksja Travel en Zuid-Afrika Specialist nog reizen gepland staan deze maand.

Weinig annuleringen

Riksja heeft "weinig" annuleringen gehad sinds Omikron opdook en het reisverbod werd ingesteld. Nog zo'n vijftig reizen staan gepland voor de komende vier weken en die gaan door. Volgens de aanbieder zien mensen weinig risico om besmet te raken, bijvoorbeeld omdat ze naar kleine hotels gaan en niet naar drukke steden. Zuid-Afrika Specialist heeft "tientallen" reizen gepland staan, waarvan een derde is geannuleerd en een derde is verzet. De rest van de reizigers gaan nog op vakantie zoals gepland.

Het inreisverbod en de nieuwe virusvariant lijken wel effect te hebben gehad op nieuwe boekingen. Bij Riksja werden maandelijks gemiddeld honderd reizen geboekt, maar sinds het opduiken van Omikron verwacht Riksja deze maand nog vijftig boekingen te krijgen. Zuid-Afrika Specialist kreeg in de afgelopen weken nog tientallen boekingen, maar de verkoop is nagenoeg stilgevallen sinds Omikron werd ontdekt.

Door: ANP

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

16 april '24 (13:21)

De verstening van campings leidt tot minder kampeerplaatsen

Ondanks de – toch matige – weersverwachting voor de komende week is het weer tijd voor het nieuwe kampeerseizoen. Begin deze maand werd het seizoen feestelijk geopend tijdens de Open Camping Dag. Nederlanders blijven onverminderd graag naar de campings komen, wat de kwestie doet doemen die al een tijdje speelt. Veel campings in Nederland verdwijnen om plaats te maken voor vakantiehuisjes. Het leidt tot een afname van betaalbare (kampeer)vakanties, maar ook tot een vermindering van het aantal kampeerplaatsen, meldt Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

15 april '24 (15:20)

Vakantiepark Resort Lexmond officieel open

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van Resort Lexmond van parkbeheerder TopParken. Wethouder Ton van Maanen en Jet Köhnen van TopParken openden het park. voor de opening waren omwonenden uitgenodigd en in het eerste weekend was het mogelijk om de eerste vakantiewoningen te bekijken. Het nieuwe parkrestaurant, ThePark Lexmond, werd geopend, meldt TopParken.

15 april '24 (10:02)

Bouw van vakantiepark met treinwagons in Zeeland goedgekeurd

Na veertien jaar te hebben gewacht mogen Marco Harthoorn en zijn zakenpartner Peter Heeren eindelijk beginnen. Zij hebben een stuk grond, vlak naast het eindstation Hoedekenskerke van de stoomtrein Goes-Borsele gekocht in 2010. Daar willen zij een luxe vakantiepark aanleggen met treinwagons om in de overnachten. Nu kan de bouw ervan starten, meldt het AD.