Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

All-inclusive campagne Terschelling wint X. Festival Award

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De satirische online promotiecampagne ‘Terschelling All-Inclusive’ heeft verrassend de prestigieuze X. Festival Award gewonnen in de categorie ‘Best Digital Marketing Campaign’. De toekenning van deze onderscheiding is een erkenning voor creativiteit, talent en innovatie in de toerisme-industrie. Dit meldt TerschellingPartners.

"Fantastisch voorbeeld hoe je humor in een campagne verwerkt", aldus de jury. "Een prachtig eerbetoon voor de kortlopende maar kernachtige campagne, die met een bescheiden budget tot stand kwam", zegt een opgetogen Isabel Mosk, die in opdracht van de marketingorganisatie TerschellingPartners verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de campagne. De kleine bestemming Terschelling was genomineerd met twee toeristische grootmachten als Visit Groenland en Visit Denemarken. De bekendmaking was vrijdagavond 10 december aan het slot van het X. Festival, het grootste jaarlijkse toeristische event, georganiseerd door DigitalTourism Think Tank.

De campagne

In september jl. kreeg Terschellinger Sil landelijke bekendheid met de promotie van de allereerste All-Inclusive vakantie op het Friese waddeneiland. De online campagne scoorde in korte tijd als een dolle op alle social mediakanalen. Het succes werd ook internationaal opgemerkt. In de video spoorde ondernemer en eilander Sil Cupido bezoekers met een vette knipoog aan in het najaar een All-inclusive arrangement naar Terschelling te boeken. De hilarische beelden vol cliché’s leidden naar de onthullende landingspagina Terschellingallinclusive.nl als onderdeel van de website Terschelling.site, met de pay-off: All-inclusive? Terschelling heeft precies wat je zoekt.

De reacties waren uitsluitend positief en de campagne genereerde zo’n 5 miljoen impressies. Dit leidde in een tijdbestek van amper vier weken tot 45.000 bezoeken aan de campagnewebsite en bijna 12.000 bezoeken aan het ‘Plan je reis’-gedeelte van Terschelling.site. Het feitelijke bezoek aan Terschelling nam in oktober van dit jaar met 5-10 procent toe ten opzichte van 2018 t/m 2020. 

Bekijk hier de winnende campagnevideo.

Door: Nationale Recreatiegids

24 april '24 (13:59)

Is Peter Gillis straks écht niet meer de baas op vakantieparken?

Er ontstond onduidelijkheid onder de oppositiepartij SP in de gemeente Arnhem. Daar rijst de vraag of Peter Gillis daadwerkelijk opstapt als baas van de Oostappen Vakantieparken. Vorige maand gaf hij aan dit te doen. Maar nu blijkt dat de nieuwe exploitant, Vakantieparken B.V., op hetzelfde adres staat ingeschreven als Oostappen Vakantieparken. Dat roept vragen op, meldt de Gelderlander.

24 april '24 (11:30)

Gemoederen op Camping De Marshoeve in Loenen lopen hoog op nu ultimatum afloopt

Bewoners van Camping de Marshoeve in Loenen hebben een stressvolle week achter de rug. De gemeente Apeldoorn wil op deze plek een nieuwe woonwijk bouwen, wat betekent dat de mensen op de camping moeten wijken. Het door de gemeente gestelde ultimatum loopt tot deze week. Maar niet iedereen is van plan om te vertrekken, meldt de Stentor.

23 april '24 (10:28)

Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.