Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Populariteit overnachtingen met hottub verviervoudigd ten opzichte van vorig jaar

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
De populariteit van overnachtingen met een hottub zijn verviervoudigd ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van Welvaere, expert op het gebied van wellness. Uit de gegevens van het bedrijf, dat ook het televisieprogramma Lang Leve de Liefde van de welbekende hottubs voorziet, werd duidelijk dat de zoektocht al in oktober begint. De verwachting is dat ook dit jaar (romantische) overnachtingen mét hottub populair zijn. Dit meldt Welvaere.

2020: topjaar voor hottub-overnachtingen

 
In 2019 begon de populariteit van hottub-overnachtingen al te stijgen, met als piek 48.700 maandelijkse zoekopdrachten. Toch is dit niets vergeleken met 2020, waarbij het piekmoment in vergelijking verviervoudigde! Meer dan 238.110 zoekopdrachten werden gedaan naar een huisje, overnachting, vakantiehuis of natuurhuisje mét een jacuzzi of hottub. Chiel Kraai, eigenaar van Welvaere, zegt: “De maatregelen waren toentertijd ook zo dat een overnachting alleen mogelijk was met eigen sanitair. Dat verklaart deels de populariteit, maar ook het gevoel van iets speciaals doen tijdens deze tijd speelt een grote rol.”
 

Toegevoegde waarde van hottubs blijft groeien

 
Ook voor dit jaar verwacht Welvaere dat er veel overnachtingen met hottub of jacuzzi onder de kerstboom zullen liggen. De toename in de vraag naar dit soort luxe overnachtingen zorgde er dan ook voor dat 2020 een uitzonderlijk jaar was voor hottub-verkopers. “Veel vakantieparken realiseren zich dat een hottub in deze tijd een toegevoegde waarde heeft voor een overnachting op hun accommodatie,” zegt Kraai. 
Zo ervaarde Welvaere ten opzichte van vorig jaar een verdubbeling van zakelijke klanten en een verviervoudiging in de verkoop van hottubs en/of sauna’s. “Dit was voornamelijk aan vakantie- en bungalowparken. We verwachten dan ook dat veel Nederlanders dit jaar een romantische overnachting als cadeau onder de boom kunnen verwachten. Als je in Nederland een weekendje weggaat in plaats van naar het buitenland, dan zoek je natuurlijk het meest luxe en comfortabele alternatief”, vervolgt Kraai. 
 

Investeren in wellness

 
Zo is een van de hottubs te bewonderen aan Het Wylde Pad. Een vakantiepark in Friesland dat natuurhuisjes en tiny houses verhuurt mét hottubs van Welvaere. Het Wylde Pad is een project van Rachel van Sas, Willem van Sas en Martijn van Manschot. Zij kochten het vervallen vakantiepark en toverden het om tot een luxe accommodatie. De avonturen van het drietal waren te zien in de docusoap ‘Bouw je droom: Het Wylde Pad’ op SBS6. 
 
Vrijhaven Zwier in Vinkeveen biedt haar gasten naast een unieke locatie, een ponton in de haven, ook wellness aan. Richelle Krancher, verantwoordelijk voor PR en Marketing bij Zwier, ziet er duidelijk de meerwaarde van om dit aan te bieden aan de gasten, of het nou gaat om zakelijke overnachtingen of in de privésfeer: “We hebben gekozen voor een houtgestookte hottub zodat mensen echt lekker bezig kunnen zijn met de elementen. Door de hottub gaan de gasten meer naar buiten en eerder uit hun comfortzone. Eerst zijn ze bezig om het vuur aan te maken en daarna volgt de ontspanning. We merken dat de mensen dat een super leuke ervaring vinden.”
 
Door: Nationale Recreatiegids
12 april '24 (14:08)

Grote kans dat camping Holten plaatsmaakt voor luxe vakantiepark

Waar het nog rustig is aan de Wildweg tussen Rijssen en Holten, zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren. Op het terrein van de voormalige Camping De Prins, wat al jarenlang leegstaat, wil een vakantieparkondernemer een luxe vakantiepark neerzetten. De gemeenteraad stemde hiermee in, wat betekent dat de bouw ervan aan het eind van het jaar begint, meldt Tubantia.

11 april '24 (10:59)

Bouw nieuwe chalets Yn ‘e Lijte: elf vakantieparkbewoners moeten weg

Op het B-veld aan Yn ‘e Lijte in het Friese Grou hebben elf bewoners al jaren een vast plekje. Maar nu het park is overgenomen, worden er 22 duurzame chalets gebouwd. Onder meer op hun plek. Zij moeten dus weg. Hun huurcontract is via een brief opgezegd. Maar de bewoners laten het er niet bij zitten. Ze hebben de handen ineengeslagen en overwegen juridische stappen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

10 april '24 ( 9:52)

Kamperen op Camping Geversduin in Castricum? Neem dan maar een bootje mee

Zoals het er nu naar uitziet wordt het lastig kamperen op een flink aantal standplaatsen bij camping Geversduin in Castricum. De camping heeft te maken met flinke wateroverlast. Er staan 250 campingplaatsen onder water. Een domper voor de camping, maar ook voor de gasten. Die zitten nu in onzekerheid of zij wel of niet hun vakantie op de camping kunnen vieren, meldt NH Nieuws.

09 april '24 (15:53)

Verdediging Peter Gillis mag getuigen horen in fraudezaak

De verdediging van vakantieparkeigenaar en realityster Peter Gillis mag per vakantiepark een medewerker als getuige horen in de fraudezaak tegen Gillis. Ook mag de verdediging een medewerker van de Belastingdienst en twee medewerkers van de Oostappengroep van Gillis als getuigen horen, evenals de leider van het team dat boekenonderzoek verrichtte in de vakantieparken. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald. Ook de advocaten van de dochter van Peter Gillis en diens ex-vrouw mogen deze getuigen horen.

09 april '24 ( 9:37)

Gemeente stelt eis afsluiten gas op vakantiepark Gillis uit

Toch minder lastig douchen en koken voor de bewoners van het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De gemeente Asten had eerder geëist dat de aansluiting van de propaangastank op het park voor 9 april moest zijn afgesloten. Dat hoeft nu niet meer. Maandag besloot de gemeente dat dit wordt uitgesteld tot na een kort geding. Die heeft Gillis aangespannen tegen de dwangsom voor het niet afsluiten van het gas, meldt de Telegraaf.

08 april '24 (12:53)

Nederlanders blijven graag kamperen

Gewapend met een tent en gasstelletje gaan meer dan 4,4 miljoen kampeerders in Nederland vakantievieren. Mensen gaan graag meerdere keren met hun eigen kampeermiddelen op pad. Dit blijkt uit de Kampeermonitor van Stichting Open Camping Dag. In het onderzoek gaf meer dan de helft van de 4.000 ondervraagden aan vaker dan vier keer per jaar op pad te gaan met eigen kampeergerei. Daarvan kampeert 84 procent het liefst in eigen land, meldt Stichting Open Camping Dag.

08 april '24 (11:34)

Pilot op Camping de Eekhoorn is inkijkje in opgeknapt vakantiepark

Het gebeurt steeds vaker dat mensen zich (noodgedwongen) permanent op een vakantiepark vestigen. Dat gebeurt doorgaans op verouderde parken en brengt de nodige problemen met zich mee. Op sommige plekken willen gemeenten en organisaties een poging wagen om te voorkomen dat deze parken afglijden. Zo is in West-Brabant een pilot geweest in de gemeente Oosterhout. Het doel was om een verouderd park weer ‘gezond’ te maken en tegelijkertijd zorg te bieden aan mensen in (woning)nood, meldt GGD West-Brabant.

08 april '24 (10:01)

Peter Gillis stelt gastank op Prinsenmeer buiten gebruik om dwangsom te voorkomen

Het wordt lastig koken en douchen op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De uitbater van het park, parkondernemer Peter Gillis, heeft daar de propaangastank op het park afgesloten. Hiermee wil hij een dwangsom van de gemeente ontlopen. Het zorgt er wel voor dat de bewoners van het park geen warm water en gas in hun woningen hebben, meldt Brabants Dagblad.

05 april '24 (14:36)

Gillispark schiet opnieuw in de fout: mogelijk dwangsommen voor permanente bewoners

Bij een controle donderdag op vakantiepark Marina Beach in het Zeeuwse Hoek is op acht adressen permanente bewoning geconstateerd. Dat meldt de gemeente Terneuzen, waar Hoek onder valt, vrijdag. Het vakantiepark behoort tot de Oostappen Groep, het bedrijf van televisiebekendheid Peter Gillis.

05 april '24 (10:46)

Drie twijfelende partijen beslissen over toekomst vakantiepark Het Rutbeek

In Enschede ligt er een plan om een vakantiepark te bouwen met 250 woningen bij Het Rutbeek. Maar of die er echt komt te staan, is nog niet duidelijk. In de gemeenteraad zijn de partijen PvdA, CDA en PVV niet zeker of zij wel willen instemmen met het plan voor het recreatiepark. Dat zal volgende maand blijken, wanneer de fracties een definitief besluit moeten nemen. Volgens de onderneming achter het plan worden alle bestaande regels nageleefd en overweegt naar de rechter te stappen als de gemeenteraad niet meewerkt, meldt RTV Oost.