Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste heipaal van luxeresort Dormio Resort Nieuwvliet-Bad de grond in

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Op Dormio Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeland is symbolisch de eerste heipaal in de grond geslagen. Deze formele handeling markeert de start van de bouw van dit luxe resort. Het project, op loopafstand van de Zeeuwse kust, wordt gerealiseerd door Dormio Group in samenwerking met ADS Groep en Sagro. Met de ontwikkeling van dit nieuwe resort in Zeeuws-Vlaanderen is een investering van ruim 60 miljoen euro gemoeid. Volgens de planning zal het resort haar deuren openen in het voorjaar van 2023.

Uitgebreid woningaanbod

 
Op Dormio Resort Nieuwvliet-Bad wordt een mix van 124 luxe vakantiewoningen aangeboden met een capaciteit van 2 tot 20 personen. Een groot deel van de woningen zal direct aan een kreek liggen. De bouw van de vakantiewoningen is in handen van ADS Groep en daarnaast is Sagro verantwoordelijk voor de wegen-, groen- en civiele werkzaamheden. “Wij zijn vereerd, dat wij met Sagro, ons ‘steentje’ kunnen bijdragen aan dit project van Dormio. Wij kijken dan ook uit naar een succesvolle gezamenlijke uitvoering van het project met alle betrokken partijen en het uiteindelijke eindresultaat,” laat Sagro weten.
 
“Wij zijn enorm trots op dit nieuwe project en de vele typen woningen die we hier aanbieden”, aldus Don van Schaik. Dormio introduceert nieuwe woningtypen zoals Pool- en Petswoningen die respectievelijk beschikken over een privé binnenzwembad of zijn afgestemd op gasten met honden. Dit is een aanvulling op het al bestaande aanbod van onder andere de Wellness-, Kids-, Water- en Generationwoningen.
 

Gericht op de toekomst

 
Bij het ontwerp van de woningen is rekening gehouden met duurzaamheid. Zo zullen alle accommodaties volledig gasvrij zijn en worden uitgerust met zonnepanelen. Daarnaast heeft elke vakantiewoning een eigen laadpaal voor elektrische auto’s. “Door haar hoge ambitieniveau op het gebied van diversiteit, duurzaamheid en kwaliteit wordt Dormio Resort Nieuwvliet-Bad uniek in haar soort en zal zij blijvend een grote impuls geven aan haar omgeving”, vertelt Michel Dijk namens ADS Groep. Dit maakt de woningen tevens ‘dubbel duurzaam’. Behalve dat deze toevoegingen goed voor het milieu zijn, maakt het de woningen ook waardevast wanneer er wordt gekeken naar de toekomst.
 

Alles onder één dak

 
Dormio Group is naast de ontwikkeling van de resorts ook verantwoordelijk voor de verkoop, de verhuur en de exploitatie van de vakantiewoningen. Van Schaik vertelt: “Het is een bewuste keuze om de resorts in eigen beheer te exploiteren. Zo blijven wij lange tijd bij het project betrokken en doen wij er alles aan om zelf de kwaliteit van de resorts te waarborgen”.
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
24 april '24 (13:59)

Is Peter Gillis straks écht niet meer de baas op vakantieparken?

Er ontstond onduidelijkheid onder de oppositiepartij SP in de gemeente Arnhem. Daar rijst de vraag of Peter Gillis daadwerkelijk opstapt als baas van de Oostappen Vakantieparken. Vorige maand gaf hij aan dit te doen. Maar nu blijkt dat de nieuwe exploitant, Vakantieparken B.V., op hetzelfde adres staat ingeschreven als Oostappen Vakantieparken. Dat roept vragen op, meldt de Gelderlander.

24 april '24 (11:30)

Gemoederen op Camping De Marshoeve in Loenen lopen hoog op nu ultimatum afloopt

Bewoners van Camping de Marshoeve in Loenen hebben een stressvolle week achter de rug. De gemeente Apeldoorn wil op deze plek een nieuwe woonwijk bouwen, wat betekent dat de mensen op de camping moeten wijken. Het door de gemeente gestelde ultimatum loopt tot deze week. Maar niet iedereen is van plan om te vertrekken, meldt de Stentor.

23 april '24 (10:28)

Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.