Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sunweb en TUI bieden vakanties aan naar 'oranje' gebied

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Reisorganisatie Sunweb gaat weer reizen aanbieden naar de Rode Zee in Egypte en TUI organiseert vanaf zaterdag vakanties naar de Kaapverdische Eilanden. Hoewel voor die regio's nog altijd een 'oranje' reisadvies geldt, waarbij het advies luidt alleen daarheen te reizen indien dat strikt noodzakelijk is, vinden beide reisorganisaties het verantwoord om weer reizen naar deze landen aan te bieden.

Sunweb ziet een groeiende vraag van klanten. Onderzoek naar de lokale situatie leert ook dat vakanties weer veilig kunnen worden uitgevoerd, aldus de reisorganisatie. Ook TUI zegt dat ze zelf onderzoek doen naar 'oranje' landen. Ze kijken of het veilig is wat betreft besmettingen en vaccinatiegraad, en of het comfortabel genoeg is met mogelijke inreisvoorwaarden en avondklok.

Bij TUI komen er vanaf 1 november nieuwe bestemmingen bij, waaronder de Malediven, Mauritius, Dubai en Marokko. Sunweb biedt met ingang van 1 november weer vakanties aan naar de Rode Zee. Volgens topman Mattijs ten Brink worden steeds meer maatregelen versoepeld, maar gaat het niet snel genoeg. "Daarom nemen we nu zelf het initiatief", zegt hij in een verklaring. Eerder meldde Sunweb al reizen naar oranje gebieden binnen de EU aan te bieden.

Aantal coronabesmettingen lager dan in Nederland

Volgens Sunweb is het hotelpersoneel in Egypte allemaal gevaccineerd. Verder is het aantal coronabesmettingen in de regio lager dan in Nederland. Klanten die al een vakantie naar de Rode Zee hebben geboekt en dat nog niet zien zitten, krijgen de optie hun vakantie kosteloos om te boeken.

Reisbrancheorganisatie ANVR zei eerder al dat reisorganisaties weer kunnen beginnen met het uitvoeren van verre reizen naar 'oranje bestemmingen' buiten Europa, ondanks het nog altijd geldende negatieve reisadvies van de overheid voor dit soort trips. Veilig reizen kan volgens de ANVR ook doordat bijna 80 procent van de Nederlandse 18-plussers volledig is gevaccineerd.

Quarantaineplicht is vervallen

Vanaf 22 september is bovendien de quarantaineplicht vervallen voor gevaccineerde reizigers die terugkeren uit landen waar een zeer hoog risico geldt om besmet te raken met het coronavirus. Corendon biedt al langer weer reizen aan naar niet-EU-land Turkije. Daarvoor geldt ook een oranje reisadvies.

Bij TUI zijn de aankomende herfstvakantie meer vakanties geboekt dan in 2019, vóór de coronacrisis. "Het lijkt alsof mensen een 'inhaalzonvakantie' hebben geboekt", zegt de woordvoerder. "Veel gezinnen konden in de meivakantie niet naar een zonnig oord, in de zomervakantie was er te veel twijfel en nu kan het eindelijk."

Door: ANP

24 april '24 (13:59)

Is Peter Gillis straks écht niet meer de baas op vakantieparken?

Er ontstond onduidelijkheid onder de oppositiepartij SP in de gemeente Arnhem. Daar rijst de vraag of Peter Gillis daadwerkelijk opstapt als baas van de Oostappen Vakantieparken. Vorige maand gaf hij aan dit te doen. Maar nu blijkt dat de nieuwe exploitant, Vakantieparken B.V., op hetzelfde adres staat ingeschreven als Oostappen Vakantieparken. Dat roept vragen op, meldt de Gelderlander.

24 april '24 (11:30)

Gemoederen op Camping De Marshoeve in Loenen lopen hoog op nu ultimatum afloopt

Bewoners van Camping de Marshoeve in Loenen hebben een stressvolle week achter de rug. De gemeente Apeldoorn wil op deze plek een nieuwe woonwijk bouwen, wat betekent dat de mensen op de camping moeten wijken. Het door de gemeente gestelde ultimatum loopt tot deze week. Maar niet iedereen is van plan om te vertrekken, meldt de Stentor.

23 april '24 (10:28)

Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.