Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Circa 25.000 aanmeldingen voor proefvakantie naar Rhodos

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De proefvakantie naar het Griekse eiland Rhodos, waarvoor mensen zich sinds woensdagavond konden inschrijven, is enorm gewild. Volgens reisorganisatie Sunweb hebben zich uiteindelijk zo'n 25.000 mensen aangemeld voor de all-inclusive pakketreis. De meesten wacht nu een teleurstelling, want maar een klein deel kan de koffers ook gaan pakken.

Op 12 april zal er als onderdeel van een coronaproef een vakantievlucht vertrekken naar Rhodos. Tijdens de vakantie mogen de reizigers het vakantieresort Hotel Mitsis Grand Beach niet verlaten. Aan de proef kunnen slechts 189 mensen van achttien tot zeventig jaar meedoen.

Op basis van alle aanmeldingen maakt Sunweb een eerste selectie die voldoet aan speciale door de Nederlandse overheid gestelde criteria. Dat betekent dat mensen die behoren tot een verhoogde risicogroep worden uitgesloten. Daarna wordt er gekeken wie zich als eerste heeft ingeschreven. De gelukkigen worden vervolgens telefonisch benaderd om alle informatie en richtlijnen door te spreken.

Onafhankelijke notaris

Het liep woensdagavond direct storm. Al na 3 minuten hadden duizenden mensen een poging gewaagd om zich in te schrijven voor de vakantie. Aangezien het inschrijfformulier bij sommige geïnteresseerden niet direct werd getoond vanwege het grote aantal bezoekers, schakelt Sunweb bij het selectieproces ook de hulp van een onafhankelijke notaris in. Die zal ook nog een kleine groep deelnemers selecteren zonder naar de snelheid van de inschrijvingen te kijken.

De achtdaagse trip naar het Griekse eiland wordt uitgevoerd door Sunweb en Transavia. Deelnemers betalen de reis zelf en de reisorganisatie neemt de kosten voor de testen voor haar rekening. Het resort wordt speciaal opengesteld voor de test. Er zijn geen andere gasten aanwezig.

Één vliegtuig

Aanmelden voor de proef kon tot donderdag 13.00 uur "Helaas hebben we nu maar één vliegtuig te vullen", gaf Sunweb-topman Mattijs ten Brink aan, die niet op zo'n grote toeloop had gerekend.

Reisorganisaties hebben het zwaar door de coronamaatregelen en snakken naar perspectief. Demissionair premier Mark Rutte kondigde dinsdagavond nog aan dat het negatief reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. De branche heeft wel goede hoop dat er in de zomer weer veel vakanties verzorgd kunnen worden.

En voor wie niet zo lang wil wachten: er wordt nog een tweede proef voor een pakketreis uitgewerkt waarbij de vakantiegangers meer vrijheid krijgen. Die gaat dan waarschijnlijk via een andere reisorganisatie dan Sunweb. Later komen er ook nog proefreizen voor auto-, cruise- trein- en/of busvakanties.

Door: ANP

14 juni '24 ( 8:54)

Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.

13 juni '24 (15:01)

Leonardo Hotels breidt uit met 12 Nederlandse hotels

Leonardo Hotels breidt flink uit in Nederland door de overname van Zien Group, inclusief 12 hotels. Hierdoor groeit hun portfolio in de Benelux tot 28 hotels. Vijf van de nieuwe aanwinsten liggen in Amsterdam, en er komen ook hotels in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht bij. Deze overname brengt 1.522 kamers extra, wat het totaal in Nederland en België op 4.161 kamers brengt. De transactie wordt in kwartaal 3 in 2024 verwacht en sluit aan bij Leonardo's groeistrategie in de Benelux.

13 juni '24 (11:30)

Van uitstel komt toch geen afstel: bouw Hotel & Resort De Hondsrug eindelijk van start

Het heeft even moeten duren, maar deze week is de bouw van Hotel & Resort De Hondsrug van ontwikkelaar Dormio eindelijk gestart. Eigenlijk wilde Dormio in 2022 al beginnen met de bouw ervan, maar door bezwaren van omwonenden, stijgende bouwkosten en minder vraag naar vakantiehuizen werd dat telkens uitgesteld. Dit meldt RTV Drenthe.

12 juni '24 (11:53)

Gemeente Midden-Groningen wil weer handhaven op permanente bewoning

Als het aan het college van B&W van de gemeente Midden-Groningen ligt wordt er weer gehandhaafd op de permanente bewoning op vakantieparken. Dat is voornamelijk in het belang van de lokale ondernemers en de economie, meldt RTV Noord.

12 juni '24 (10:05)

Geen referendum over vakantiepark Het Rutbeek: bouw 250 bungalows kan doorgaan

Gemeente Enschede heeft de knoop doorgehakt. Het vakantiepark in Enschede, Het Rutbeek, krijgt een omvang van 250 vakantiewoningen. Daar heeft de gemeenteraad groen licht voor gegeven. Het referendum over het vakantiepark is daarmee opgeschort, meldt RTV Oost.

11 juni '24 (13:18)

Ook in Noord-Holland zijn campingeigenaren bang voor ‘onbetaalbare vakanties’

Dat vooral mensen met een kleine portemonnee worden geraakt door de btw-verhoging op logies lijkt een gegeven. Het nieuwe kabinet is van plan om de belasting van 9 procent te verhogen naar 21 procent. Daardoor betaal je al snel tientallen euro’s extra voor een overnachting. Ook op vakantieparken in Noord-Holland groeien de zorgen, meldt NH Nieuws.

10 juni '24 (15:16)

Ruzie op camping in Veere: man valt bekende aan met ploertendoder

Afgelopen nacht is een ruzie tussen twee bekenden op een camping in het Zeeuwse Veere uitgelopen tot de aanhouding van een 40-jarige man. Daarbij zou de man de andere man, tevens een bekende, met een ploertendoder op het hoofd hebben geslagen. Hij is met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht, meldt PZC. 

10 juni '24 (14:49)

Vakantiehuizen in Drentse Schipborg krijgen geen woonbestemming

Met een onderzoek van de gemeente Aa en Hunze in Drenthe moest worden gekeken naar de mogelijkheid om de vakantiehuizen aan de Zeegserweg in Schipborg een woonbestemming te geven. De conclusie van de gemeente: nee. Er zou te veel geluidsoverlast zijn door de N34, meldt RTV Drenthe. 

07 juni '24 (13:32)

Camping Enkhuizen maakt zich zorgen over komst parkeerterrein

Medewerkers en omwonenden van camping De Vest in Enkhuizen zijn bang dat de mogelijke komst van een parkeerterrein naast de camping overlast gaat veroorzaken. De gemeente wil hiermee de parkeerdruk in de stad verlagen. Mogelijk gaat dit echter ten koste van de rust op de camping en zitten vakantiegangers vervolgens in de uitlaatgassen terwijl ze luisteren naar zingende motoren. Dat meldt NH Nieuws.

07 juni '24 ( 8:48)

Vakbond FNV wil gesprek met Roompot/Landal Greenparks over verhuizing

Vakbond FNV Recreatie wil in gesprek met de directie van Roompot/Landal Greenparks over de verhuizing van de kantoren naar Amsterdam. De vorig jaar gefuseerde vakantieconcerns willen hun Nederlandse kantoren grotendeels samenvoegen in Amsterdam. Veel medewerkers van de locaties in Goes, Zwolle en Den Haag willen volgens vakbondsbestuurder Carlo Snoek niet met hun gezin verhuizen naar Amsterdam.