Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Henk Helmantel te zien in Drents Museum én Hof van Saksen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Het Drents Museum in Assen en vakantieresort Hof van Saksen in Nooitgedacht hebben elkaar gevonden in een bijzonder samenwerkingsproject rondom de kunstwerken van de Groningse meesterschilder Henk Helmantel. Tot en met 7 maart 2021 zijn ruim tachtig schilderijen van Helmantel tentoongesteld in het Drents Museum. De kunstcollectie op Hof van Saksen bevat 25 werken van Helmantel. De beide locaties liggen op vijftien minuten afstand van elkaar. Museumgasten kunnen de kunstcollectie van Hof van Saksen komen bekijken en de gasten van Hof van Saksen kunnen de Helmanteltentoonstelling in het Drents Museum gaan zien. Dit meldt Landal GreenParks
Liefhebbers van het werk van Henk Helmantel kunnen de komende maanden hun hart ophalen in het Drents Museum bij de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder, waar het kunstenaarschap en het ambacht van de Groninger centraal staan. Helmantel wordt nationaal én internationaal geroemd om zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. In de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum zijn ruim tachtig schilderijen van Helmantel te zien.
 
Op Hof van Saksen hangen 25 werken van Helmantel, waaronder Helmantel’s grootste stilleven. Er wordt veel gedaan om gasten te interesseren het Drents Museum te bezoeken. Zo wordt de tentoonstelling genoemd in mailingen en de gastenapp van het resort, op kleurplaten in de restaurants, en op een banner bij de entree. Het Drents Museum maakt met onder andere een familieroute en een workshop stilleven schetsen een bezoek aan de tentoonstelling extra aantrekkelijk.
 
Eric van der Heijden, algemeen directeur van Hof van Saksen, verheugt zich op de tentoonstelling: “We ontvangen jaarlijks zo’n 800.000 gasten op ons resort. Kunst brengt rust en voegt daarom waarde toe aan de beleving op ons resort. We hebben hier een uitgebreide kunstcollectie inclusief beeldentuin, die hooggenoteerd staat in de top 10 van meest gewaardeerde items tijdens het verblijf van gasten. We werken al jarenlang samen met het Drents Museum en kunnen met dit project onze samenwerking verder intensiveren met verschillende activiteiten. Zo hebben onze chef-koks zich laten inspireren door de kunst van Helmantel en hebben we nu een Helmantelgerecht.”
 

'Combinatie tussen recreatie en educatie'

 
Harry Tupan, directeur Drents Museum: “Wat ik bijzonder vind, is dat Hof van Saksen een combinatie heeft gezocht tussen recreatie en educatie, in de vorm van kunst. Het hoofdgebouw hangt vol met werken van belangrijke Nederlandse schilders en buiten vind je prachtige beelden van Nederlandse kunstenaars, die dit park verfraaien.”
 

Kunstcollectie Hof van Saksen

 
De kunstcollectie op Hof van Saksen bevat werken van onder andere Henk Helmantel, Sam Drukker, Joke Frima en Pieter Pander en is vrij toegankelijk voor bezoekers. De collectie is in opdracht van eigenaar Driestar van Hof van Saksen verzameld door kunstkenner Grietinus Harms. Momenteel wordt gewerkt aan een uitbreiding van de beeldenroute op Hof van Saksen, die moet uitgroeien tot zo’n honderd beelden.
 

PAN-deelnemers op Kunst aan het Hof

 
Onder de noemer Kunst aan het Hof presenteren achttien PAN-deelnemers van 3 tot en met 7 maart 2021 hun nieuwste aanwinsten op Hof van Saksen. General Manager Eric van der Heijden: “Er staat kunstliefhebbers de komende maanden veel te wachten op ons resort.”
 
Voor informatie kijk op hofvansaksen.nl/kunst.
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
20 juni '24 (10:58)

Gemeente voert handhavingscontrole uit op Villapark Panjevaart

Villapark Panjevaart wordt de afgelopen jaren niet meer recreatief gebruikt, maar voor huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Halderberge voerde deze week een handhavingscontrole uit om vast te stellen wie er op het Villapark verblijven en waar. Dit meldt de gemeente. 

19 juni '24 (14:24)

EuroParcs start met bouw Enkhuizerzand: dit gaat er allemaal gebeuren

Een langlopend project in de gemeente Enkhuizen wordt nu ingekleurd. De afgelopen maanden is vakantieparkexploitant EuroParcs druk bezig geweest om een deel van het Enkhuizerzand klaar te stomen voor de bouw van een vakantiepark. Daar komen in totaal 126 vakantiewoningen te staan. Ook wordt het recreatiegebied op de schop genomen, melden gemeente Enkhuizen en Ons Westfriesland.

19 juni '24 (11:42)

Bungaloweigenaar moet zonnepanelen van dak vakantiehuis verwijderen

De rechtbank in Noord-Holland heeft bepaald dat de eigenaar van een bungalow op vakantiepark ‘t Geestemerambacht in Schoorldam de zonnepanelen op het dak moet verwijderen. Dit zou in strijd zijn met de erfpachtvoorwaarden, meldt Solar Magazine.

18 juni '24 (14:19)

Provincie Zeeland vraagt Roompot af te zien van verhuizing

De provincie Zeeland roept Roompot Vakantieparken op af te zien van de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam. Gedeputeerde Staten wijzen onder meer op de gevolgen voor het personeel als het recreatiebedrijf de verhuizing doorzet.

18 juni '24 (10:13)

Camping in Ermelo eerste in Nederland met predicaat hofleverancier

Bakkers en bloemisten gingen deze onderneming al voor. Nu kan een camping in Ermelo zich ook achter deze bedrijven scharen. Camping De Paalberg heeft als eerste en momenteel ook enige camping de onderscheiding als hofleverancier ontvangen. “Het is alsof we de Champions League hebben gewonnen.” Dat meldt RTL Nieuws.

18 juni '24 ( 9:48)

NVM: run op vakantiewoningen nam af in 2023

Vorig jaar zijn er een derde minder vakantiewoningen verkocht dan in 2022. Daarmee zijn de aantallen lager dan in de topjaren 2021 en 2022. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘De Nederlandse markt voor recreatiewoningen, 2023’ van NVM. Wel is de gemiddelde prijs voor een vakantiewoningen licht gestegen in vergelijking met 2022. In 2023 betaalde je gemiddeld 228.000 euro voor een vakantiewoning. Dat meldt NVM.

17 juni '24 (11:28)

Vermoedelijke brandstichting op vakantiepark Hooge Mierde

Afgelopen zaterdagavond woedde er een brand in twee chalets op vakantiepark Zwartven aan de Park Zwartven in Hooge Mierde. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Er waren geen mensen in de chalets doen de brand uitbrak, meldt 112Brabant.

14 juni '24 (12:51)

Plekje op camping Prinsenmeer kan worden geboekt, maar is nog wel even dicht (dus doe het niet)

Na maanden heeft de nieuwe exploitant van Camping Prinsenmeer in Ommel een vergunning aangevraagd. Dat laat de gemeente Asten weten, meldt Omroep Brabant. De nieuwe uitbater nam de camping over van televisiebekendheid Peter Gillis. Ondanks dat deze nog enige maanden gesloten blijft, kan je nog steeds een vakantie boeken via de website.

14 juni '24 ( 8:54)

Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.

13 juni '24 (15:01)

Leonardo Hotels breidt uit met 12 Nederlandse hotels

Leonardo Hotels breidt flink uit in Nederland door de overname van Zien Group, inclusief 12 hotels. Hierdoor groeit hun portfolio in de Benelux tot 28 hotels. Vijf van de nieuwe aanwinsten liggen in Amsterdam, en er komen ook hotels in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht bij. Deze overname brengt 1.522 kamers extra, wat het totaal in Nederland en België op 4.161 kamers brengt. De transactie wordt in kwartaal 3 in 2024 verwacht en sluit aan bij Leonardo's groeistrategie in de Benelux.