Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Landal GreenParks gaat in Drenthe nieuwe park bouwen met 114 recreatiewoningen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Landal GreenParks breidt opnieuw uit met een luxe vakantie-bestemming: Landal Drentse Lagune bij het brinkdorp Westerbork in de gemeente Midden-Drenthe. Hier worden 114 hoogwaardige recreatiewoningen gebouwd op ruime percelen met een eigen strand en fraai uitzicht over het water. De woningen worden ontwikkeld door Kopare Development BV en worden na oplevering beheerd en verhuurd door Landal GreenParks. Landal Drentse Lagune is het achtste nieuwe park dat de vakantieaanbieder bekend maakt sinds februari van dit jaar. Dit meldt Landal GreenParks.
“Met het luxe Landal Drentse Lagune voegen we een topproduct toe op een zeer bijzondere locatie. Voor de regio Midden-Drenthe betekent de bouw van dit park een belangrijke kwaliteitsimpuls. Drentse Lagune past perfect in onze uitbreidingsambities voor Nederland. We willen selectief groeien met nieuwe kwalitatief hoogwaardige parken,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. “Daarmee willen we de keuzemogelijkheden voor onze gasten uitbreiden. We zien dat veel Nederlanders nu het liefst in eigen land blijven, op locaties met rust en ruimte. Deze trend houdt zeker de komende jaren aan en we zien in Nederland nog voldoende ruimte voor groei. Op korte termijn worden ook nog parken toegevoegd in Duitsland en Groot-Brittannië, om ook in die landen ons merk te verstevigen op de lokale markten. ”
 
Sinds februari van dit jaar kondigde Landal GreenParks al acht nieuwe bestemmingen aan: Landal Middelfart en Landal Fyrklit (Denemarken), Landal Puur Exloo (Drenthe), Landal Elfstedenhart (Friesland), Landal De Wielsche Dreef (Betuwe), Landal Kaap West (Terschelling), Landal Arber (Duitsland) en Landal Drentse Lagune. Landal Volendam en Landal Marker Wadden waren al eerder aangekondigd, maar openden dit voorjaar.
 

Landal Drentse Lagune

 
Landal Drentse Lagune ligt midden in het toeristisch zeer aantrekkelijke Midden-Drenthe, vlakbij drie Nationale Natuurparken: Nationaal Park Drents-Friese Wold, Aekingerbroek en Aekingerzand of Dwingelderveld. Met meer dan 1.700 kilometer fietspad en nóg meer wandelpaden kunnen gasten hier alle kanten op. De moeite waard is een bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
 
De woningtypen, variërend van 4- tot 24-persoons, zijn beschikbaar in comfort, luxe en extra luxe uitvoeringen. De woningen voor 6 personen of meer krijgen alle de beschikking over meerdere badkamers, zodat bewoning door meerdere gezinnen of groepen mogelijk is. De speciale kinderwoningen liggen in verband met de veiligheid niet aan het water). Verder krijgt Landal Drentse Lagune een ontvangstreceptie, een Beachclub-restaurant met zonneterras, een overdekt zwembad, overdekte speelruimte met klimwand en uitdagende spellen en parkshop. Waterpret komt centraal te staan: zwemmen vanaf het eigen zandstrand, kanoën, suppen of waterfietsen. Verspreid over het park komen speeltoestellen, vissteigers, duinpannen en een vogelkijkhut.
 

Planning

 
Bij 30 verkochte woningen zal er gestart worden met de bouw door Projectontwikkelaar Kopare Development BV. Men verwacht in februari 2021 te kunnen beginnen met de eerste bouwfase van 44 woningen. Najaar 2021 worden die opgeleverd. Fase 2 omvat 35 woningen en horeca en in Fase 3 worden de resterende 35 woningen gebouwd, alsmede het zwembad. In de zomer van 2022 moet Landal Drentse Lagune compleet gerealiseerd zijn. 
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

16 april '24 (13:21)

De verstening van campings leidt tot minder kampeerplaatsen

Ondanks de – toch matige – weersverwachting voor de komende week is het weer tijd voor het nieuwe kampeerseizoen. Begin deze maand werd het seizoen feestelijk geopend tijdens de Open Camping Dag. Nederlanders blijven onverminderd graag naar de campings komen, wat de kwestie doet doemen die al een tijdje speelt. Veel campings in Nederland verdwijnen om plaats te maken voor vakantiehuisjes. Het leidt tot een afname van betaalbare (kampeer)vakanties, maar ook tot een vermindering van het aantal kampeerplaatsen, meldt Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

15 april '24 (15:20)

Vakantiepark Resort Lexmond officieel open

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van Resort Lexmond van parkbeheerder TopParken. Wethouder Ton van Maanen en Jet Köhnen van TopParken openden het park. voor de opening waren omwonenden uitgenodigd en in het eerste weekend was het mogelijk om de eerste vakantiewoningen te bekijken. Het nieuwe parkrestaurant, ThePark Lexmond, werd geopend, meldt TopParken.

15 april '24 (10:02)

Bouw van vakantiepark met treinwagons in Zeeland goedgekeurd

Na veertien jaar te hebben gewacht mogen Marco Harthoorn en zijn zakenpartner Peter Heeren eindelijk beginnen. Zij hebben een stuk grond, vlak naast het eindstation Hoedekenskerke van de stoomtrein Goes-Borsele gekocht in 2010. Daar willen zij een luxe vakantiepark aanleggen met treinwagons om in de overnachten. Nu kan de bouw ervan starten, meldt het AD.

12 april '24 (14:08)

Grote kans dat camping Holten plaatsmaakt voor luxe vakantiepark

Waar het nog rustig is aan de Wildweg tussen Rijssen en Holten, zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren. Op het terrein van de voormalige Camping De Prins, wat al jarenlang leegstaat, wil een vakantieparkondernemer een luxe vakantiepark neerzetten. De gemeenteraad stemde hiermee in, wat betekent dat de bouw ervan aan het eind van het jaar begint, meldt Tubantia.

11 april '24 (10:59)

Bouw nieuwe chalets Yn ‘e Lijte: elf vakantieparkbewoners moeten weg

Op het B-veld aan Yn ‘e Lijte in het Friese Grou hebben elf bewoners al jaren een vast plekje. Maar nu het park is overgenomen, worden er 22 duurzame chalets gebouwd. Onder meer op hun plek. Zij moeten dus weg. Hun huurcontract is via een brief opgezegd. Maar de bewoners laten het er niet bij zitten. Ze hebben de handen ineengeslagen en overwegen juridische stappen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

10 april '24 ( 9:52)

Kamperen op Camping Geversduin in Castricum? Neem dan maar een bootje mee

Zoals het er nu naar uitziet wordt het lastig kamperen op een flink aantal standplaatsen bij camping Geversduin in Castricum. De camping heeft te maken met flinke wateroverlast. Er staan 250 campingplaatsen onder water. Een domper voor de camping, maar ook voor de gasten. Die zitten nu in onzekerheid of zij wel of niet hun vakantie op de camping kunnen vieren, meldt NH Nieuws.