Corona De Appelhof

Zeker twee jongeren die op de populaire camping Appelhof op Terschelling zijn geweest, hebben het coronavirus opgelopen. Na thuiskomst in Noord-Holland zijn ze positief getest. Het kan zijn dat ze op de camping besmet zijn geraakt, maar het kan ook zijn dat ze er anderen hebben besmet. De Friese GGD roept jongeren die vorige week op de camping waren op om zich te laten testen als ze milde klachten hebben.

De regionale gezondheidsdienst zorgt voor meer testmogelijkheden op het Waddeneiland. "Dit is in eerste instantie voornamelijk gericht op camping Appelhof waar de jongeren verbleven."

De GGD denkt niet dat de kamperende jongeren op Terschelling contact hebben gehad met ouderen of kwetsbaren "of dat ze zich buiten de omgeving van de Appelhof intensief hebben gemengd in andere gezelschappen".

Camping Appelhof  sluit deuren

De eigenaar van Appelhof, Geert van Dieren, zegt tegen de Leeuwarder Courant dat de camping de deuren voor de rest van de zomer sluit. Het seizoen zou tot 1 september duren, maar stopt twee weken eerder. Ongeveer 800 gasten op de camping gaan naar huis. Op maandag zouden 300 nieuwe gasten naar de camping komen, maar zij zijn niet meer welkom.

Het coronavirus is tot nu toe grotendeels voorbijgegaan aan Terschelling. Sinds het begin van de uitbraak zijn twee eilanders positief getest. Niemand hoefde in het ziekenhuis te worden opgenomen en niemand is er overleden aan het virus.

Door: ANP