Goboony

Sinds de corona-uitbraak is de vraag naar campers snel toegenomen. In landelijke media was al herhaaldelijk te lezen dat commerciële camperaanbieders momenteel erg goede zaken doen. Maar volgens camperdeelplatform Goboony is er nu een nieuwe trend zichtbaar, namelijk dat ook particuliere campereigenaren zich massaal op verhuur storten. Zij zien zo een kans om te profiteren van de plotselinge populariteit van de campers. Dit meldt Goboony.

 

Camperdeelplatform Goboony ziet een sterke toename in het aantal eigenaren dat hun camper te huur aanbiedt. Tot nu toe zijn er in juni al 300 verhuurders bij gekomen, waarmee het totale aanbod ruim 20 procent is toegenomen. Nieuwe aanbieders op het platform, een soort Airbnb voor campers, zien binnen 24 uur meteen boekingen binnenkomen. Hun inkomsten zijn bovendien 25 procent hoger dan voorgaande jaren, toen verhuurders gemiddeld 1.000 euro per week verdienden.
 

Particuliere verhuur via Goboony erg lucratief

 
Particuliere verhuur via Goboony blijkt al sinds de oprichting in 2015 erg lucratief. Omdat campers gemiddeld maar vier weken per jaar gebruikt worden, is er alle kans om bij te verdienen. Verhuurders verdienen al snel 10.000 euro per jaar, en dat terwijl de tarieven gemiddeld 40 procent lager zijn dan bij commerciële aanbieders.
 

Corona-proof vakantie vieren

 
Campers zijn dit jaar zo populair omdat ze een veilige en corona-proof vakantie mogelijk maken. De flexibiliteit maakt campers ook geliefd, omdat reisplannen waar nodig last minute aangepast kunnen worden.
 
Door: Nationale Recreatiegids