Binnentip van de Dag

Nog éven en dan kan er weer volop buitenshuis gerecreëerd worden. Tot het zover is komen we iedere werkdag met een Binnentip van de Dag, om ook het laatste staartje quarantainetijd zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaag: meedoen met de eerste Nationale Balkon Beweegdag, samen met Jan Versteegh en Olga Commandeur.

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert samen met de VriendenLoterij en Menzis morgen de eerste Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen in woon-zorgcentra door heel Nederland. De Nationale Balkon Beweegdag wordt afgetrapt door VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh en ook oud-atlete en 'Nederland in Beweging' presentatrice Olga Commandeur en FC Groningen zetten zich in. Het initiatief ‘Balkon Bewegen’ is in het leven geroepen om ouderen ook tijdens de coronacrisis met elkaar te verbinden en op een veilige manier met elkaar te laten bewegen. Elke begeleider organiseert een ‘BalkonBeweeg-sessie’ voor de bewoners van een door hem of haar benaderd woon- zorgcentrum. De deelnemende begeleiders zijn onder andere afkomstig van Beroepsverenigingen VML, WIJBuurtsportcoaches en KNGF en OldStars. 
 

Nationale Balkon Beweegdag

 
Zin om mee te doen? De Nationale Balkon Beweegdag vindt plaats op vrijdag 29 mei vanaf 11.00 uur. Professionals en vrijwilligers kunnen zich anmelden kan via oldstars.nl/balkon-bewegen. Daarmee maken ze ook nog eens kans om hun initiatief te verzilveren voor de woon-zorglocatie. Het leukste, origineelste idee wordt door de VriendenLoterij namelijk extra in het zonnetje gezet met een bijdrage van 2.000 euro voor een sportproduct van Yalp.
 
Door: Nationale Recreatiegids