Binnentip van de Dag

Nog éven en dan kan er weer volop buitenshuis gerecreëerd worden. Tot het zover is komen we iedere werkdag met een Binnentip van de Dag, om ook het laatste staartje quarantainetijd zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaag: verhaaltjes inspreken voor je kleinkinderen met behulp van een handige app.

 

Nu de basisscholen de draad weer oppakken komt er langzaamaan  structuur en regelmaat in de week voor gezinnen in Nederland. Dit geldt helaas niet voor de opa’s en oma’s. De meesten moeten inmiddels al acht weken geïsoleerd leven en hun bezoekje aan de kleinkinderen nog even uitstellen. Edu Play Book, een educatieve app voor kinderen,  wil graag haar steentje bijdragen door via de app mogelijk te maken dat opa’s en oma’s gratis een avontuurlijk voorleesverhaal kunnen inspreken en opsturen aan hun kleinkinderen. Speciaal in deze tijd worden vijfentwintig originele voorleesverhaaltjes gratis in de app aangeboden.
 

Hoe werkt het?

 
Via tablet of smartphone download je gratis de Edu Play Book-app. Je opent de app en kiest daarin het verhaal dat je wilt opnemen. Je leest het verhaal voor en verstuurt de opname. In drie stappen is het verhaal gekozen, opgenomen en verstuurd. Ouders of kinderen kunnen ook zelf hun favoriete verhaal kiezen en deze via whatsapp of e-mail sturen naar hun oma of opa. Die ontvangen dan een uitnodiging met een instructievideo
 
Door: Nationale Recreatiegids