Binnentip van de Dag

Nog éven en dan kan er weer volop buitenshuis gerecreëerd worden. Tot het zover is komen we iedere werkdag met een Binnentip van de Dag, om ook het laatste staartje quarantainetijd zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaag: thuis je eigen stad bouwen met behulp van een van de beroemdste architectenbureaus ter wereld.

Onder de vele initiatieven om kinderen bezig te houden tijdens deze quarantainetijd is er nu eentje die perfect is voor de jonge architectuurliefhebbers: Architecture from Home. Het initiatief is afkomstig van Foster + Partners, het Britse architectenbureau dat onder meer bekend is van de vernieuwde Reichstag in Berlijn, het stadhuis in Londen en de grootste brug ter wereld, het Viaduc de Millau in Zuid-Frankrijk. 
 
Maar goed, iedereen moet klein beginnen, en daarom heeft Foster + Partners een reeks architectonische uitdagingen voor kinderen gepubliceerd, die gewoon vanuit huis zijn te doen, zoals het bouwen van een papieren wolkenkrabber of het creëren van een hele stad. Zó kleinschalig is het dus ook weer niet, ofwel: deze uitdaging is geschikt voor álle leeftijden. Laat de constructeur in je los! 
 
De sjablonen voor de uitdagingen zijn te vinden via de officiële website van Foster + Partners. Wie wil kan z’n creaties delen op sociale media met de hashtag #architecturefromhome.
 
Door: Nationale Recreatiegids