Heropening SVR-campings

Ook de Stichting Vrije Recreatie (SVR), de overkoepelende organisatie van 1.200 kleinschalige campings in Nederland, vindt heropening van de campings op 1 juli veel te laat. “Campingeigenaren en kampeerders snappen niet, waarom het sanitair gesloten moet blijven, terwijl dat op tal van publieke locaties en binnenkort in de horeca wel open is.” Dit meldt de SVR.

De SVR zegt met ‘verbijstering en ongeloof’ kennis te hebben genomen van de persconferentie die premier Rutte eergisteren hield over de nieuwe coronamaatregelen. De organisatie stelt dat het vreemd is dat sanitair in bijvoorbeeld bouwmarkten, tankstations, distributiecentra en de bouw afgelopen tijd gewoon geopend kon blijven – ‘terwijl deze beslist niet van dezelfde kwaliteit en kwantiteit is als op een camping’ – maar dat dit op campings tot op heden niet mag.  
 

‘Waar mijd je de massa meer dan op een kleine camping?’

 
“Campingeigenaren en kampeerders snappen niet, waarom het sanitair gesloten moet blijven, terwijl dat op tal van publieke locaties en binnenkort in de horeca wel open is. We moeten de massaliteit mijden wordt gezegd. Nou, waar mijd je de massa meer dan op een kleine camping, waar je het sanitair zo kunt inrichten en toekennen dat er geen enkel probleem is dat men binnen de 1,5 meter komt? Het is ongelooflijk dat juist ook de kleine campings op deze manier benadeeld en zwaar getroffen worden, terwijl dit helemaal niet nodig is”, zo wordt een niet nader genoemd persoon geciteerd in het persbericht van de SVR.
 

Met Hemelvaart en Pinksteren weer open

 
Met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, hoogtijdagen voor de recreatieve sector, dringt de SVR er met klem op aan, dat alle sanitair per direct mag worden geopend en “heel belangrijk” zegt de SVR “vertel kamperend Nederland dat kamperen met eigen kampeermiddel gewoon mogelijk is en toegestaan!”
 
Door: Nationale Recreatiegids