Strandhuisjes Kennemerland

De voorzitter van de Veiligheidsregio, Marianne Schuurmans, heeft vrijdagmiddag 1 mei, besloten, na overleg met de burgemeester van de kustgemeenten (Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Wijk aan Zee, (Beverwijk) en Heemskerk), om verenigingen van eigenaren van strandhuisjes onder strikte voorwaarden ontheffing te verlenen voor het opbouwen van hun strandhuisjes. Zo wordt grote drukte op de stranden voorkomen op het moment dat de maatregelen eventueel in de toekomst worden versoepeld. Dit meldt de gemeente Bloemendaal.

Daarnaast is besloten om eigenaren van strandhuisjes met eigen vaste sanitair onder strikte voorwaarden ontheffing te verlenen om in hun huisjes te recreëren.
 
De verenigingen van eigenaren moeten een protocol indienen bij hun gemeente om in aanmerking te komen voor de ontheffing. In het protocol moet duidelijk worden gemaakt hoe ze de landelijke maatregelen borgen. Denk hierbij onder andere aan het in acht nemen van de 1,5 meter. Ook moeten afspraken gemaakt worden over de handhaving van deze voorwaarden.
 

Sanitair verplicht

 
Eigenaren van een strandhuisje zonder vaste sanitaire voorzieningen komen op dit moment nog niet in aanmerking voor de ontheffing, omdat landelijk nog een verbod geldt voor het gebruik van gedeelde sanitaire voorzieningen in verband met besmettingsgevaar.
 
Door: Nationale Recreatiegids