Binnentip van de Dag #29: ‘Achterwerk in de kast’ is terug! En iedereen kan inzenden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: Achterwerk in de kast is terug! En iedereen kan inzenden. 
Een van de meest beroemde kinderprogramma’s van de VPRO is terug: Achterwerk in de kast. Oorspronkelijk was het te zien tussen 1984 en 1992 op televisie, maar nu is er de online-editie. Nog niet bekend met het programma? YouTube weet wel raad met dat hiaat: zie bijvoorbeeld deze uitzending
 
Zin om ook zoiets te maken? “De formule is nog even simpel: verhalen in een kast achter een gordijntje. Enkele minuten zendtijd, geen montage en geen hulp van volwassenen. Bloopers zijn dus inbegrepen”, zo meldt de VPRO op zijn website. Iedereen mag meedoen: een voorbeeldfilmpje van Ruben Terlouw staat al online. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan benadert de VPRO eerst je ouders/verzorgers voor toestemming. Alle informatie, spelregels en het inschrijfformulier vind je hier. Inzenden en uitzenden maar!
 
Door: Nationale Recreatiegids