Vekabo corona

Ook campings en accommodaties op het platteland hebben flink te lijden onder het coronavirus. Ze lopen miljoenen mis nu de start van het recreatieseizoen nauwelijks van de grond komt.  De Vereniging voor Kampeer Boeren (Vekabo) gaat nu steun vragen bij de overheid. Dit meldt Pretwerk. 

Nu is het moment waarop veel kampeerboeren en andere accommodatieaanbieders op het platteland beginnen aan de zes maanden waarbinnen ze hun geld moeten verdienen. Dat loopt nu door de coronapandemie anders. 
 

Problemen kampeerboeren

 
Vekabo gaat nu aandacht vragen bij de overheid voor de problemen van kampeerboeren. Hierbij gaat onder meer om gedeeltelijke compensatie van omzetverlies, uitstel van belastingbetaling, vrijstelling van toeristenbelasting in 2020 en een taskforce die na de coronacrisis het toerisme een impuls kan geven. 
 

Maatregelen beter laten aansluiten

 
Overigens is Vekabo al zeer te spreken over de maatregelen die het kabinet alreeds genomen heeft om ondernemers tegemoet te komen, maar zit nog ruimte voor verbetering wanneer het gaat om de maatregelen goed aan te laten sluiten op kleine (familie)bedrijven die voor hun inkomen, in het geval van de kampeerboeren, afhankelijk zijn van het kampeerseizoen, dat grofweg loopt van de lente tot de herfst. 
 
Door: Nationale Recreatiegids