Center Parcs corona

Voor veel bedrijven in Nederland geldt is het duidelijk of ze nog open mogen blijven of dicht moeten in verband met het coronavirus, maar bij recreatieparken en andere recreatievoorzieningen heerst er op dat front nog veel onduidelijkheid. Dit komt vooral omdat niet altijd helder is wat er bijvoorbeeld onder een vakantiepark wordt verstaan. Dit zei Geert Dijks van Hiswa-Recron vanochtend in het Radio 4-programma De Ochtend van 4.

Geert Dijks, directeur van Hiswa-Recron, vertelde in het nieuwsbulletin van het ochtendprogramma waar de onduidelijkheid in schuilt: “Het is niet altijd duidelijk wat er verstaan wordt onder vakantieparken en hoe een burgemeester dat interpreteert; we hebben ontzettend veel soorten bedrijven die in de categorie kunnen vallen.”
 

Wat kan nog open?

 
De recreatiebranche gaat nu zelf inventariseren wat er aan het begin van het toeristenseizoen nog wel open kan. Op dit moment geldt voor locaties als vakantieparken dat ze open mogen blijven, mits ze maatregelen nemen die ervoor zorgen dat anderhalve meter afstand van elkaar houden. Wanneer die maatregelen niet afdoende zij mag een gemeenten overgaan tot sluiting.
 

Sommige parken al gesloten

 
Sommige vakantieparken wachten daar niet langer op en hebben nu al de poorten gesloten. Zo heeft Center Parcs alle locaties inmiddels gesloten, en besloot de gemeente Rotterdam het recreatieoord en de camping van Hoek van Holland te sluiten. 
 
Door: Nationale Recreatiegids