Normal_rss_entry-249397

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen hulpvragen ontvangen van Nederlanders op het cruiseschip Costa Luminosa. Dat laat het ministerie weten in reactie op berichtgeving door de Volkskrant. Volgens de krant zitten er 121 Nederlanders vast op het schip vanwege het nieuwe coronavirus.

Het cruiseschip heeft volgens Franse media 1421 mensen aan boord. Het schip van de rederij Costa Croisières ligt ten noorden van de stad Marseille, voor de plaats Estanque. Het schip zou naar Marseille zijn gevaren om drie zieke mensen met griepverschijnselen van boord te laten halen. Het is onduidelijk of dat te maken heeft met het nieuwe coronavirus en of de drie al van boord zijn. Het schip is 5 maart uit Tenerife vertrokken.

'We snappen dat opvarenden in onzekerheid zitten'

Hoeveel Nederlanders er op het schip zitten, kan het ministerie niet zeggen. Als er verzoeken om bijstand komen, biedt het ministerie, voor zover dat mogelijk is, bijstand, aldus een zegsman. "We snappen heel goed dat opvarenden in onzekerheid zitten en graag zo snel mogelijk duidelijkheid willen." De woordvoerder wijst erop dat het aan de rederij en de betrokken reisorganisaties is om te zorgen dat de passagiers kunnen terugkeren. Waar nodig kan het departement daarbij helpen.

Door: ANP