Airbnb corona

Het coronavirus heeft evident ook veel effect op alle activiteiten van Airbnb. Het verhuurplatform heeft inmiddels een pakket aan maatregelen genomen, waarmee het voor huurders makkelijker moet worden om een boeking te annuleren en het voor verhuurders aantrekkelijker moet worden om er een flexibeler annuleringsbeleid op na te houden. Dit meldt Airbnb.

Met de maatregelen moet, voor alles, de gezondheid en veiligheid van huurders en verhuurders worden gewaarborgd. Daarom heeft Airbnb wereldwijde verzachtende maatregelen rondom annuleringen ingevoerd. 
 

Kosteloos annuleren

 
Alle reserveringen die op of voor 14 maart zijn gemaakt tot en met de incheckdatum van 14 april kunnen kosteloos worden geannuleerd. Airbnb brengt géén kosten in rekening voor reserveringen die in het kader van dit beleid worden geannuleerd en alle gemaakte kosten, inclusief servicekosten, worden terugbetaald. Meer informatie over deze verzachtende maatregelen is te vinden via de website van Airbnb.
 

Nieuwe opties voor flexibele reserveringen

 
Daarnaast heeft Airbnb nieuwe flexibele reserveringopties aangekondigd voor hosts en gasten op het platform. Dit houdt in dat hosts die een flexibel annuleringsbeleid hebben beter beloond zullen worden, bijvoorbeeld door hen meer zichtbaarheid te geven naar gasten. Gasten die vandaag een reis boeken  tot 1 juni 2020 en die vervolgens moeten annuleren zullen hun service fee van Airbnb terug krijgen in de vorm van reiskrediet. 
 

Airbnb for Doctors and Nurses

 
In Italië is Airbnb gisteren gestart met Airbnb for Doctors and Nurses, een programma om artsen en verpleegkundigen die helpen in de strijd tegen het coronavirus toegang te geven tot gratis huisvesting via hosts.
 

Optimistisch over de toekomst

 
Airbnb staat optimistisch tegenover de toekomst: ‘Het is duidelijk dat het Coronavirus de hele toeristische sector raakt, maar we zijn ervan overtuigd dat de sector zal herstellen. Wij doen er alles aan om onze community te ondersteunen in deze moeilijke tijden en danken al onze gasten en hosts voor hun begrip’, zo meldt het platform. Wie meer wil weten over de omgang van Airbnb met de wereldwijde crisis veroorzaakt door het coronavirus, kan ook terecht op het blog van Greg Greeley (President of Homes bij Airbnb) achtergrondinformatie over de impact op de Airbnb-gemeenschap en de wijze waarop Airbnb iedereen die onderdeel uitmaakt van het platform poogt te ondersteunen.
 
Door: Nationale Recreatiegids