Marker Wadden Landal GreenParks

De bouw van de kleine nederzetting op de Marker Wadden, een natuurgebied in ontwikkeling in het Markermeer, vordert gestaag. In de groep gebouwen op het haveneiland moeten straks een bezoekerscentrum en verschillende verblijfsaccommodaties huizen. Dit meldt Natuurmonumenten.

De grotendeels houten gebouwen zijn ontworpen door een architect en worden op het vaste land in elkaar gezet. Vervolgens gaan ze per boot naar het Haveneiland waar ze vervolgens in elkaar worden gezet. Op die manier blijft de rust in het nieuwe natuurgebied zoveel mogelijk gewaarborgd.
 

Landal GreenParks

 
Ook de gebouwen zelf zullen steeds meer aan dominantie verliezen. Het idee is dat het hout waaruit de gebouwen zijn opgetrokken steeds meer gaan verkleuren, en zo doende gaandeweg steeds meer zullen opgaan in het landschap. De exploitatie van de verblijfsaccommodaties zal straks in handen zijn van Landal GreenParks.
 

Binnenkort voltooid

 
Ongeveer een jaar geleden werd er met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de nederzetting begonnen. Als alles volgens plan verloopt zal het hele project in mei klaar zijn. Meer informatie over de nederzetting op de Marker Wadden is te vinden via de website van Natuurmonumenten.
 
Door: Nationale Recreatiegids