Normal_fochtelo_rveen__drenthe_

Drenthe worstelt met vakantieparken die met verpaupering te maken hebben. De Regio Deal Focus op Vrijetijdseconomie, waar de provincie Drenthe inmiddels 6 miljoen euro voor heeft uitgetrokken, moet daar verandering in brengen. Hoop was dat ook het Rijk met miljoenen over de brug zou komen, maar die zag daar geen heil in: volgens het kabinet is het plan te eenzijdig. De Noord-Nederlandse provincie moet nu andere geldbronnen gaan aanboren om de strijd aan te gaan met de pauperparken. Dit meldt RTV Drenthe.

Volgens de lokale nieuwszender kwam de afwijzing van de regiodeal door het kabinet op het provinciehuis van Drenthe ‘als een donderslag bij heldere hemel’. Vooraf leek het erop dat het geld beschikbaar zou komen; de plannen waren getoetst, de lichten stonden op groen, zo was het gevoel.
 

Te eenzijdig

 
Maar nu blijkt dat het kabinet de Drentse regiodealplannen te beperkt vond. Tegenover RTV Drenthe zegt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken: “We hadden 180 miljoen voor de Regio Deals beschikbaar en ook het kabinet moet keuzes maken. Deze deal was ons te eenzijdig, te veel gericht op alleen de vakantieparken.” Gedeputeerde Henk Brink, nauw betrokken bij de regiodeal, is het daar niet mee eens. Volgens hem behelst de deal juist veel meer dan alleen de vakantieparken, namelijk óók het aanjagen van de vrijetijdseconomie.
 

Veel hulpaanvragen

 
Vooralsnog gaat het uitvoeren van de Regio Deal Focus op Vrijetijdseconomie gewoon door. Er zijn veel aanvragen ingediend door vakantieparken om een hulpplan uit te kunnen voeren; de zes miljoen euro is nog niet op. 
 
Nieuwsgierig naar de Drentse regiodeal? Via de website van de provincie Drenthe is een pdf-document beschikbaar (downloaden start na klikken).
 
Door: Nationale Recreatiegids